Lucian Bute e optimist în aşteptarea lui Mendy.Puglistul gălăţean este sigur că toţi românii vor fi alături de el şi va câştiga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bute crede că stângaciul Jean Mendy ar putea, totuşi, să-i pună probleme, dat fiind că este foarte experimentat.Primele declaraţii ale pugilistului gălăţean Lucian Bute la sosirea în România pentru meciul cu francezul Jean Paul Mendy, care va aloc pe 9 iulie şi va conta pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, sunt foarte optimiste.

„Sunt foarte bucuros că există un aşa mare interes pentru meciul meu. Emoţiile sunt foarte mari, aşteptam acest moment de ani de zile. Le mulţumesc celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment. Va fi o presiune în plus pe umerii mei, dar mă bucur că acest eveniment va avea loc în România. M-a pregătit foarte mult pentru acest meci. Îi aştept pe toţi românii pe 9 iulie să mă susţină la Romexpo”, a spus Lucian Bute.

Pregătit pentru meci

Bute a vorbit despre stadiul de pregătire în care se află în acest moment, cu o săptămână înaintea meciului şi crede că suporteri români vor face o atmosferă incendiară la Romexpo.

„Sunt în plin program de pregătire, mai este o săptămână până la meci, mă simt foarte bine şi aştept cu nerăbdare acest meci. Obiectivul meu e să câştig fiecare repriză în parte, dacă voi avea ocazia să-l fac KO, o voi face. Românii sunt mult mai fanatici, va fi o atmosferă incendiară, sunt sigur că totul va fi bine”, a mai declarat campionul român.

Campionul a vorbit şi despre adversarul său, Jean Paul Mendy, cel care nu a cunoscut gustul înfrângerii până în prezent.

„Mendy este un adversar foarte dur, e un «tip murdar» în jargonul boxerilor, loveşte cu capul, nu a cunoscut înfrângerea până acum, sper ca pe 9 iulie să o cunoască. Va fi dificil să boxez cu un stângaci”,  a mai precizat Bute.

Lucian Bute şi Jean Paul Mendy se vor întâlni în gala „Campion pentru România”, din 9 iulie, ce va fi transmisă de Pro TV.

Pugilistul a venit în România însoţit de trei persoane din stafful său, printre care se află antrenorul Stephane Larouche, urmând ca la sfârşitul săptămânii să vină şi restul echipei sale de pregătire.

Bute va locui timp de două săptămâni în apartamentul Bussines Suite din Hotelul JW Marriott şi se va pregăti, cel mai probabil, la Sala Dinamo. El mai are de slăbit trei-patru kilograme până la cântarul oficial, dar a subliniat că totul este în grafic.

Vrea un KO rapid

Referitor la meciul propriu-zis, Lucian Bute a explicat că nu va aborda o tactică foarte agresivă, menită să îl facă KO pe adversar din primele secunde ale duelului.

„Dacă voi avea ocazia şi voi simţi că pot să termin meciul înainte o voi face. Dar nu ne putem juca pentru că o fracţiune de secundă poate schimba soarta unui meci. Poţi să câştigi 11 reprize şi să păţeşti un accident în repriza a 12-a”, a conchis Lucian Bute.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite