Galaţi: Lozul „norocos” care îţi încarcă factura telefonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de gălăţeni s-au trezit cu facturile încărcate cu zeci  de euro, după ce au telefonat  la numărul   0906 760 095, indicat  într-un loz  despre care se pretinde în mod fals a fi fost lansat de Loteria Română.

Lozul respectiv se numeşte „Porta Fortuna”, iar în plic există mesajul: „Stimate concurent, vă mulţumim pentru participarea dumneavoastră la tombola noastră, dar, din nefericire, premiul cel mare, în valoare de 100.000 Euro, a fost atribuit doamnei Ioana Maria Popescu din Timişoara. Ca premiu de consolare, agenţia noastră va trimite un loz ataşat sperând că de data aceasta norocul vă va surâde”.

Sorin Vintilă este unul dintre miile de gălăţeni înşelaţi cu lozul „norocos”. „Am găsit în cutia poştală un talon, pe care trebuia să răzuiesc un colţ şi, dacă găseam trei numere identice, câştigam suma respectivă. M-am conformat  şi am sunat la numărul de pe spatele cartonului. Scria mare, apel gratuit. Trei minute şi ceva de vorbit la telefon, mi-au fost taxate cu 15,46 euro. Ăsta e jaf ! ”,  afirmă cu indignare Sorin. 

Cazul a ajuns şi în atenţia Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului . “Noi am solicitat la Romtelecom să ne informeze cui îi este alocat acest număr şi dacă, este într-adevăr,cu apelare gratuită. Ne-au răspuns că nu este cu apelare gratuită, ci din contră, costă 2,5 euro pe minut  şi este al SC Media Sat SRL din Bucureşti. Numărul respectiv este atribuit unui furnizor de servicii cu conţinut erotic pentru adulţi”, ne-a declarat comisarul, Gina Stanciu.

Cazul este şi în atenţia Poliţiei, deoarece constituie infracţiune de înşelăciune, conform  art.215 din Codul Penal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite