Locuri de muncă/ Concedierile continuă şi în 2011 la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu scăpăm de disponibilizări nici în 2011. Se estimează că în jur de 1.500 de gălăţeni îşi vor pierde slujba până la finele primului trimestru al acestui an, fără a include aici şi autodisponibilizările din combinatul siderurgic ArcelorMittal.

Unul dintre sectoarele vizate pentru reduceri de personal este cel al sistemului public. „Sunt anunţate foarte multe disponibilizări aici. Se vor mai da oameni afară din Poliţie, din instituţiile publice administrative şi nu numai", ne-a declarat Remeo Gârneaţă, preşedintele Cartel Alfa, filiala Galaţi.

Doar de la Consiliul Judeţului (CJ) este prognozată disponibilizarea a 600 de oameni din cauza reducerilor de buget ale instituţiei.

„Dacă nu se va schimba nimic, este posibil să renunţăm la 120 de oameni din personalul TESA şi de întreţinere de la Spitalul de Urgenţe. Putem recurge la externalizarea unor servicii ca să ajungem la cifra impusă. Încă mai analizăm", a declarat Eugen Chebac, preşedintele CJ Galaţi.

În ceea ce priveşte disponibilizările deja oficializate şi anunţate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), acestea se ridică la un număr de 424 de persoane care au rămas fără loc de muncă doar în luna ianuarie.

Au plecat oameni din mai toate sectoarele de activitate. Din sectorul construcţii au fost daţi afară 76 de oameni, din domeniul tratării şi colectării deşeurilor - 28, repararea şi întreţinerea maşinilor şi echipamentelor - 160, lucrări de geniu civil - 23, industria metalurgică - 54, construcţii speciale - 75, activităţi de editare - 8.

Autodisponibilizari în Combinat

Numărul de gălăţeni care vor rămâne fără loc de muncă va creşte cu cel puţin câteva sute până la sfârşitul primăverii. În luna martie se încheie perioada de plecări voluntare din ArcelorMittal. Conform estimărilor sindicatelor, între 300 de siderurgişti şi 3.000 de salariaţi ai combinatului vor renunţa la locul de muncă.

În ceeea ce priveşte şomajul tehnic, salariaţii gălăţeni nu sunt în pericol de a fi trimişi acasă pentru trei luni.

„Pentru acest an nu se vor realiza trimiteri în şomaj tehnic asta pentru că a expirat Ordonanţa de Guvern prin care angajatorii beneficiau de reduceri fiscale în cazul în care aplicau măsura de şomaj tehnic", a declarat Gheorghe Valentin, preşededintele Blocului Naţional Sindical, filiala Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite