Premieră la Galaţi. Locuri de joacă pentru câini, în Grădina Publică şi Parcul Rizer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii de companie nu vor mai fi plimbaţi  pe aleile din parcuri.
Câinii de companie nu vor mai fi plimbaţi pe aleile din parcuri.

Pentru modernizarea celor două parcuri, Primăria gălăţeană va cheltui 14 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de Uniunea Europeană. Chiar din această săptămână, terenul viran pe care mai mult în virtutea inerţiei îl numim „Parcul Rizer" va începe să semene din nou cu un loc pentru promenadă şi recreere.

Primarul Dumitru Nicolae a informat că a fost finalizată licitaţia pentru reamenajarea Parcului Rizer, care, în premieră pentru Galaţi, va avea şi un loc de joacă special pentru câinii de companie.

Modernizarea, care beneficiază de finanaţare europeană în valoare de 4.717.000 lei, va fi realizată de SC Palegrini SRL, firma care a câştigat licitaţia. Vor fi plantaţi arbori, se vor monta bănci, iar în mijlocul parcului va fi amenjat un mic iaz. Lucrările vor începe joi 8 septembrie.

Este interesant de remarcat că, după finalizarea amenajării parcului, vor începe lucrările de construcţie la noul sediu al Muzeului de Arte Vizuale, care, conform proiectului va fi amplasat în aceeaşi zonă. Şansele de a nu fi afectat locul de promenadă şi relaxare, pentru care se cheltuiesc aproape 5 milioane de lei, sunt practic zero. Fie chiar şi numai din cauza prafului cărat de vânt, din şantier, pe alei, bănci şi vegetaţie.

Şi Grădina Publică urmează să fie modernizată. Potrivit edilului şef, cel mai mare parc din Galaţi, amenajat în 1846, va avea la finalul lucrărilor: un loc de joacă pentru copii, încă unul pentru animalele de companie, o parcare mare, bănci noi şi mult mai mulţi arbori.

Suma alocată în acest scop este de 9.300.000 lei, iar licitaţia pentru desemnarea firmei care va realiza lucrările va fi organizată luni 12 septembrie.
Gălăţenii cu care am discutat despre amenajarea unor locuri de joacă pentru câini consideră iniţiativa binevenită chiar dacă banii alocaţi în acest scop ar fi fost buni pentru rezolvarea altor probleme edilitare mult mai importante.

„În toate parcurile civilizate din lume sunt amenajate locuri speciale pentru câini. De exemplu în Herăstrău. Stăpânii nu trebuie să meargă cu câinii printre oameni, nu se face mizerie pe alei. ", consideră Nicolae Dida

Şi Florentina Bobeică este de aceeaşi părere:
„E bine că se fac locurile alea pentru câini. În felul asta animalele nu se vor mai juca în preajma copiilor şi nu mai există riscul să-i muşte. Şi mai e şi faptul că se poate face curăţenie după câini. Asta înseamnă civilizaţie"

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite