Locuri de muncă pentru studenţii de la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În plină criză, studenţii din Galaţi se pot angaja la Siemens
În plină criză, studenţii din Galaţi se pot angaja la Siemens

În perioada decembrie 2010 - martie 2011, firma ADA -The PLM Specialist, alături de Siemens IT Solutions and Services recrutează studenţi de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi -Facultăţile de mecanică (din Galaţi şi Brăila), Facultatea de arhitectură navală, Facultatea de Ştiinţa Calculatoarelor.

În ultimii ani, utilizarea soluţiilor pentru managementul ciclului de viaţă al produsului a crescut foarte mult, la nivel global Siemens PLM Software deţine cel mai mare număr de utilizatori- peste 5 milioane.

Această situaţie a condus la creşterea nevoii de suport pentru a acestei activităţi, iar România este o piaţă foarte atractivă din acest punct de vedere.

Începând cu luna mai 2011, ADA - The PLM Specialist alături de Siemens IT Solutions and Services, intenţionează să deschidă în Galaţi, Centrul ADA de Operaţiuni Product Lifecycle Management (PLM).

Pentru început parteneriatul ADA şi Siemens IT Solutions&Services înseamnă livrarea de consultanţă şi suport pentru mai mult de 10000 de utilizatori.


„În contextul economic actual externalizarea activităţilor a devenit o soluţie pentru multe companii. După 16 ani de parteneriat cu Siemens PLM , acest nou proiect înseamnă o recunoaştere a profesionalismului ADA din mai multe puncte de vedere: experienţa specialiştilor noştri, capacitatea de a livra valoare de business cuantificabilă, şi nu în ultimul rând stabilitate financiară pentru capitalizarea reţelei de colaborare PLM, începand cu 1995, anul de deschidere a Centrului de Traning Siemens PLM, avem o relatie excelenta cu Facultatea de Mecanica din Galati, am gasit acolo un colectiv de profesionisti cu care am realizat proiecte de succes" a declarat Ionel Barbu, Director General ADA Computers.

Pentru recrutarea viitorilor profesionişti în operaţiuni Product Lifecycle Management, miercuri, 15 decembrie 2010, la Universitatea Dunărea de Jos, sala D12, are loc întâlnirea studenţilor cu echipa de specialişti ADA şi directorul de operaţiuni Siemens IT Solutions and Services - Ruediger Reitzig, sub patronajul Universităţii „Dunărea deJos".


Rolul acestei întâlniri este de informare a studenţilor despre etapele procesului de recrutare. Prima etapă constă în înscrierea studenţilor online în cadrul platformei www.adacomputers.ro/cariere , cei selectaţi urmând să susţină un interviu cu specialistul de resurse umane.

Apoi, timp de 3 luni de zile, studenţii vor beneficia de o instruire intensivă care se finalizează cu susţinerea testelor de evaluare a competenţelor dobândite. Cei selectaţi vor avea un contract de muncă pe perioadă determinată cu toate avantajele şi beneficiile care decurg de aici.

Mai mult, programul de lucru pentru viitorii angajaţi va ţine cont de statutul lor de studenţi: posibilitatea de lucru în regim de 4 ore - part-time sau 8 ore - full time. Pachetul salarial oferit se află la nivelul mediei pieţei; viitori specialişti vor fi înscrişi într-un program de creştere a performanţei care presupune evoluţia profesională şi implicit oportunităţi noi, consiliere în carieră şi training-uri suplimentare.

„Atuul studenţilor din Galaţi este acela că au capacitatea de utiliza la nivel avansat o limbă străină. Acesta este primul aspect pe care îl vom urmări. Suntem în căutarea unui număr de peste 50 de studenţi cu abilităţi excelente de comunicare şi soluţionare a problemelor. Experienţa nu este un criteriu. Aşa cum am procedat şi în cazul celorlalte proiecte dezvoltate la Universitatea din Galaţi, suntem interesaţi să formăm şi să dezvoltăm competenţe pentru viitorii ingineri ", a mai declarat Ionel Barbu, Director General ADA.

Activitatea propriu-zisă a Centrului ADA de Operaţiuni PLM va începe în luna mai 2011. Pentru primele luni de activitate ADA estimează externalizarea acestor activităţi de către mari companii din Europa.

În funcţie de rezultatele obţinute, numărul clienţilor şi implicit al angajaţilor va creşte, ADA intenţionând să devină furnizor de servicii premium pe acestă piaţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite