Locuitorii Cartierului Port din Galaţi, lăsaţi de ieri în frig de o avarie CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au stat degeaba lângă calorifere pentru că acestea s-au încăpăţânat să rămână reci. Foto: Adevărul
Oamenii au stat degeaba lângă calorifere pentru că acestea s-au încăpăţânat să rămână reci. Foto: Adevărul

O avarie survenită ieri la un cazan aparţinând CET Galaţi, a lăsat fără căldură toţi beneficiarii din Cartierul Port din Galaţi

După ce în cursul zilei de ieri gălăţenii care locuiesc în Port şi sunt branşaţi la reţeaua publică de încălzire au avut surpriza neplăcută să constate că „agentul termic" care circulă prin caloriferele lor a îngheţat, astăzi surpiza a continuat.

"Locuiesc în zona Portului şi nu am căldură de ceva timp, mai exact de ieri. Am sunat la dispeceratul Apaterm şi mi-au zis că cei de la CET sau cum s-or numi ei sunt problema. Cert este că pe mine nu mă interesează cine are probleme, eu vreau căldură pentru că acum sunt nevoită să consum foarte mult curent electric pentru a mă încălzi", spune Alina Cristea.

Cei de la Dispeceratul Apaterm ne-au confirmat şi nouă că sunt probleme în special în Port.

„După avaria de ieri de la un cazan a căzut şi debitul şi temperatura din punctele termice care alimentează Portul cu agent termic. Această zonă este amplasată la capăt de coloană şi de aceea se revine destul de greu la parametri normali. De la CET anetul termic pleacă cu temperatura de 50 grade, iar la Apaterm ajunge cu 35 de grade. Vă daţi seama cu ce temperatură ajunge acesta la oameni în calorifere", ne-a spus o dispeceră Apaterm.

Din păcate nimeni din conducerea Apaterm sau CET Galaţi nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne face precizările de rigoare.

Avaria de ieri a lăsat fără căldură 16 blocuri şi mai multe case, Liceul de Marină, Căminele SNG, dar şi mai mulţi agenţi economici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite