Locatarii unui bloc şubred acuză autorităţile: "Ruşine primarului! Vom ajunge în stradă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crăpătura dintre cele două scări ale Blocului E 4 a băgat locatarii în sperieţi
Crăpătura dintre cele două scări ale Blocului E 4 a băgat locatarii în sperieţi

Majoritatea clădirilor din oraş n-ar rezista unui cutremur cu magnitudinea de şapte grade pe scara Richter. Dezinteresul autorităţilor ar putea fi de vină pentru un nou caz precum cel al blocului C20 din Ţiglina I, şubrezit de tasare.

Blocul E 4, din strada Regiment 11 Siret, relevă perfect starea vechilor clădiri din Galaţi. Înclinarea tronsoanelor, între scările doi şi trei ale acestui bloc este atât de mare încât, dacă la bază, între ele există o distanţă de 50 de centimetri,  la vârf aceasta ajunge la un metru şi jumătate ! În ciuda acestei evidenţe, autorităţile locale nu au luat nicio măsură de consolidare a imobilului. Evident, din lipsă de fonduri. 

Problemele la E4 nu sunt de actualitate. Terenul din zonă a început să se taseze în urmă cu 10 ani, iar faptul că blocul nu are subsol a contribuit şi mai mult la slăbirea lui. 

Locatarii sunt extrem de nemulţumiţi de faptul că, în ciuda numeroaselor sesizări către Primăria Galaţi, nimeni nu a încercat să le rezolve doleanţele:

„Este greu că nu avem subsol, iar dacă conductele se sparg se afectează şi mai mult structura de rezistenţă a blocului. M-am dus la administrator să-i spun de crăpătura aceea înfiorătoare. Mi-a spus că am rău de înălţime. Îşi bat joc de noi. Noi am investit în aceste apartamente şi vrem să fim siguri. Pereţii sunt extrem de şubrezi. De curând mi-a apărut de o fisură în sufragerie”, povesteşte Zanfiriţa Simon, locatar.

 „Am fost la Primărie, dar degeaba. Ruşine primarului!  Vom ajunge în stradă. În casă am  mizerie de nu se poate din cauza crăpturilor şi a apei care curge din acoperiş. Asociaţia nu se interesează.

Ne-a spus că suntem proprietari şi să ne interesăm noi. Ne iau banii şi nu fac nimic. Ne mai taxează şi cu penalizări. De ce plătim noi preşedinte şi administrator? Au salarii de 1.400 lei şi nu fac nimic”, s-a plâns Eleonora Ilie, 81 de ani, locatar de 50 de ani al blocului E4.

Administrator plătit degeaba!

Extrem de nepăsătoare faţă de nemulţumirile localnicilor, Lenuţa Antoniu, administratorul Asociaţiei nr.206 ne-a declarat: „Eu am afişat la fiecare scară care sunt condiţiile. Dacă vor ca blocul să fie consolidat, fiecare locatar, trebuie să plătească câte 50.000 de lei. Primăria de unde să aibă bani? Sunt proprietari şi trebuie să plătească”, spune administratorul.

Conform datelor înregistrate în 2009, în municipiul Galaţi sunt 160 de imobile care ar putea avea probleme serioase în cazul unui cutremur.
De teama că valoarea apartamentelor ar putea fi diminuată, doar la trei blocuri din categoria celor cu risc seismic maxim s-a montat bulina roşie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite