Liviu Antal, zvârluga din atacul Oţelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A plecat de acasă la 11 ani pentru a face performanţă adevărată în fotbal şi a ajuns la 20 de ani unul dintre cei mai buni mijlocaşi dreapta din Liga I.

PROFIL
Născut: 2 iunie 1989
Studii: student Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti
Familie: necăsătorit

Când intră pe teren cu nelipsita-i bentiţă de pe frunte, pare doar un puşti. Însă, vitezistul de pe flancul drept al atacului celor de la Oţelul, este, la 20 de ani, un fotbalist trecut prin viaţă.

Plecat de la 11 ani de acasă să facă performanţă în fotbal, copilul crescut departe de părinţi nu avea cum să nu se maturizeze, mai ales că a ştiu mereu ce vrea de la viaţă şi a pus munca şi fotbalul mai presus decât orice ale tentaţii.

A străbătut ţara

Născut la Şimleu Silvaniei, în judeţul Sălaj, a plecat pe când era doar în clasa a cincea, să facă fotbal la Oradea. Totul datorită antrenorului Lucian Stanciu, care îi era şi diriginte. Astfel a ajuns la LPS Oradea.

Nu a stat prea mult acolo, acceptând şansa de a juca ca junior în liga secundă, la Concordia Chiajna, alături de actualul atacant de la Oţelul, Marius Pena, astfel că este explicabil cum de la Galaţi cei doi sunt prieteni la cataramă.

Mi-a fost greu departe de ai mei, mai ales la început. Am făcut sacrificii mari, dar cum de mic mi-am dorit să ajung fotbalist adevărat, am trecut peste toate", a mărturisit Liviu Antal. De altfel, are un tatuaj chinezesc pe antebraţul stâng care înseamnă „Nu te da bătut niciodată".

În urmă cu doi ani a fost chiar monitorizat de Tottenham, cunoscuta grupare din Premier League. A fost ofertat repede de ASA Tg. Mureş şi a acceptat imediat, pentru a fi mai aproape de soră şi de părinţi.

A fost declarat cel mai bun mijlocaş dreapta din seria a doua şi deja avea prea multe referinţe excelente pentru a nu fi observant de Marius Stan, directorul general de la Oţelul, care l-a adus la Galaţi vara trecută pe postul de mijlocaş dreapta.

"Este un băiat cu calităţi extraordinare. Este şi un pariu al meu, sunt convins că îl va depăşi pe Szekely, la ce caracter deosebit are", a spus Stan.

Liviu a spus că nu a stat pe gânduri nici măcar o secundă pentru a accepta oferta de la Oţelul.

"Ştiam că este un club unde chiar se poate face performanţă, unde celor tineri li se oferă şanse imediat. Am avut numai referinţe bune despre Oţelul, de aici s-au lansat cu adevărat Giurgiu, Jula şi Szekely", a spus Antal.

Îl are ca idol pe italianul Gatusso, chiar dacă nu e jucător pe acelaşi post cu el.

"De mic mi-a plăcut foarte mult Gatusso, pentru că este un adevarat luptător, pune suflet în tot ceea ce face pe teren. Ştiu că suntem pe posturi diferite, dar am apreciat la el dăruirea, răutatea şi ambiţia, aspecte unde încerc să fiu la fel cu el", a mai adăugat Liviu Antal.

Întrebări şi răspunsuri

-Te gândeşti la tine ca viitor jucător al echipei naţionale a României, mai ales că tocmai ai prins o repriză la "under 23"?

Sincer, da! Bineinteles că visez să îmbrac tricoul echipei naţionale. Ştiu însă că trebuie să muncesc continuu. Am un potenţial mai mare, trebuie să prind cât mai multă încredere în mine şi sunt convins că evoluţiile bune nu vor întârzia să apară. Iar dacă joci constant bine, este aproape imposibil să nu vină si convocările.

+ Poate Oţelul să recupereze distanţa până la locurile de cupă europeană?

Deocamdată suntem concentraţi pe meciul de la Urziceni, nu ne gândim la asta. Pas cu pas, meci cu meci şi vom vedea spre finalul campionatului dacă sunt şanse. Desigur, ne dorim acest lucru.


CE ÎI PLACE

Îmi place să ies în aer liber, îmi place să mă plimb în general. Implicit, îmi place la munte, unde merg ori de câte ori am ocazia. Iar de când sunt la Galaţi, am fost şi la pescuit, aşa că acum mai am un hobby. E deconectant şi interesant în acelaşi timp.

CE NU ÎI PLACE

Nu îmi plac suficienţa şi indolenţa. Nici faptul că meseria mă obligă să stau departe de ai mei şi îi văd atât de rar. Trec foarte greu şi peste momentele când accidentările mă obligă să stau în tribună, să fiu doar un spectator al propriei echipe.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite