Liviu Stoica- Show-man-ul cu licenţă în marketing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Totul a pornit de la o ieşire în oraş cu prietenii. Liviu a plecat să bea o bere, dar s-a ales cu o meserie nou-nouţă.

Născut. 12 noiembrie 1984, Galaţi
Familie. Necăsătorit
Studii. FSEA Galaţi

Povestea este savuroasă. Practic, Liviu a ajuns MC (în traducere liberă „maestru de ceremonii" sau „animator") dintr-o întâmplare. „Eram la o cafea în B50 acum vreo cinci ani, iar patronul vroia să facă o seară de karaoke", spune Liviu.


Cum la masa la care stătea el erau câteva cunoştinţe de-ale patronului, acesta s-a apropiat de masă şi a întrebat dacă încearcă cineva să cânte. „I-am zis că mă bag şi de aici a început totul", îşi aminteşte MC-ul.


Cade copacuuuul!


Dintr-o joacă, s-a ajuns profesie. „Încet încet, au început să mă caute şi alţi patroni, care auziseră de show-urile mele, iar ofertele au început să curgă", povesteşte Liviu.


A ţinut în priză petreceri în mai multe cluburi gălăţene - cum ar fi „Bar 13", Complex „Stejarul" , LMS , Club „Cristopher" - Mangalia sau „Daily Pub" - dar a fost invitat şi la mai multe petreceri private, cât şi la campanii publicitare.


În cei cinci ani de când animează petreceri, Liviu a avut parte şi de foarte multe întâmplări haioase. De pildă, la un moment dat, a simţit pe propria-i piele cum e să-ţi fugă pământul de sub picioare.


„Eram în Place Pub. Făceam acrobaţii pe un cub şi am căzut în toată splendoarea. Evident, tot clubul a început să râdă de mine. Ca să îmi spăl cât de cât obrazul am pus atunci imediat melodia lui Mihai Mărgineanu - «Cade copacul» - şi am început să fac mişto de mine", spune Liviu.


Chiar dacă şi România s-a aliniat trendului mondial şi a intrat în criză economică, MC-ul spune că nu se prea poate plânge de lipsă de mulţimi pe care să le anime.


„Românul şi de fericire şi de supărare, tot bea o bere. Din ce am observant eu, într-adevăr, în timpul săptămânii nu se mai iese atât de des ca înainte, însă în week-end, e cu totul altă poveste. Cred că păstrează banii, ca să îi spargă în week-end", povesteşte MC-ul.


Adio muncă de birou


Deşi a ocupat un post destul de important în cadrul unei firme gălăţene, Liviu nu mai vrea să audă în viaţa lui de munca de birou.


Ultimul meu angajator m-a determinat să nu mai vreau să lucrez la patron în viaţa mea. După ce am reuşit să-i negociez mai multe contracte de achiziţii, cu cifre ce aveau în coadă şase zero-uri, m-a lăsat cu ochii în soare şi mi-a păstrat acelaşi salariu infect, fără niciun spor, pentru aproape un an şi jumătate", îşi aminteşte tânărul.


De altfel, după această experienţă s-a retras în petreceri, care îi aduc şi un ban de buzunar. Pe parcursul unei luni, MC-ul animă între zece şi 15 petreceri, iar după spusele sale, în momentul bilanţului câştigă mai mult faţă de postul pe care l-a părăsit.


„Cred că faptul că nu m-am reangajat spune destul de multe. În momentul de faţă cred că se poate trăi din ceea ce fac, mai ales că îmi şi place să mă distrez şi să fiu şi plătit pentru asta", spune Liviu.

Întrebări şi răspunsuri


Unde te-ai simţit cel mai bine în carieră?


Cel mai bine mă simt în pub „Daily", unde am în fiecare vineri „Karaoke Night Party". Faptul că acolo nu prea ajung oameni cu fiţe, piţipoance şi alte specimene de acest gen mă bucură foarte mult. Sunt genul de om care preferă oricând Vama Veche în locul staţiunii Mamaia.


Te vezi făcând asta şi în viitor?


Treaba cu MC-ul nu poate ţine o veşnicie. Ori te plictiseşti tu de job, ori se plictisesc alţii de tine. Mi-aş dori foarte mult să ajung la radio. Este un vis mai vechi de-al meu, pe care am de gând să mi-l îndeplinesc totuşi, odată şi odată, în această viaţă.

Ce-i place


Sunt o grămadă de lucruri care îmi plac. Nu prea ştiu ce să pun pe primul loc, aşa că o să înşiruiesc cât de multe pot. Muntele, libertatea, plecările lungi pe drumurile patriei, Vama Veche de 1 Mai, brunetele - de preferinţă cu ochii verzi, maşinile mici, dar puternice şi plimbările cu bicicleta.


Ce nu-i place


Sunt la fel de multe şi lucrurile care nu îmi plac. Cred că în general ţin de bun-simţ şi de stilul meu de viaţă. Minciuna, ipocrizia, manelele şi tot ce se învârte în jurul lor, urăsc să mă uit la televizor, cocalarii, piţipoancele şi, nu în ultimul rând, având în vedere că sunt şi şofer, gropile din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite