GALERIE FOTO: Limuzinele şmecherilor "de Galaţi" sunt parcate ciobăneşte pe străzile şi trotuarele oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indicatoarele care restricţionează oprirea autovehiculelor nu sunt valabile pentru toată lumea. Poliţiştii aplică amenzile mai ales muritorilor de rând, iar excepţiile ajung să fie contestate în instanţă.

VEZI AICI CUM ÎŞI PARCHEAZĂ ŞMECHERII DIN GALAŢI LIMUZINELE

La dificultatea cu care se circulă prin Galaţi contribuie şi „sportul naţional" al parcatului aiurea, în deplina ignorare a semnelor de circulaţie.
Cum se văd unii la volanul unor limuzine, cum uită complet că există zone şi locuri în care nu ai voie să parchezi. Ieri, în jurul prânzului, am dat o raită prin oraş şi am găsit o mulţime de maşini parcate aiurea.

La doar o aruncătură de băţ de Poliţia Rutieră, un Renault Laguna, cu numărul GL-99-RON era urcat pe trotuar chiar sub semnul care interzice oprirea. Lăsând la o parte faptul că în zonă traficul este aproape sugrumat de lucrările ISPA, şoferul mai încurca şi el circulaţia, în special cea a pietonilor, obligaţi să facă slalom printre maşini.

image

Pe strada Gării, în apropierea Bisericii Catolice, un Volkswagen Tiguan alb, cu numărul GL-66-DCC stătea mândru pe trotuar, la numai doi metri de acelaşi indicator care interzice oprirea. Gestul şoferului este de neînţeles în condiţiile în care chiar lângă trotuarul pe care trona există o ditamai parcarea.

În faţa Palatului Telefoanelor, un alt şofer nu doar incorect ci şi necivilizat şi-a parcat Seat-ul Cupra cu numărul GL-56-CAP, fără să-i pese că încurcă traficul infernal din acea zonă. Nici pe posesorul BMW-ului cu numărul GL-70-PIT nu l-a interesat că opreşte într-o zonă cu restricţii, amplasată în faţa Palatului de Justiţie. Mai mult, şoferul cu pricina chiar a parcat paralel cu alte autovehicule şi acestea staţionate ilegal, îngustând şi mai mult spaţiul prin care ceilalţi participanţi la trafic mai pot aavea acces.

În staţia de autobuz din Ţiglina poate fi admirat zilnic un Audi A6 cocoţat ţanţoş pe trotuar. La orele de vârf, autovehiculul încurcă serios traficul pietonal din zonă, dar pe nimeni nu pare să deranjeze.

image

Ultimul, dar nu cel din urmă, autovehicul pe care am reuşit să-l fotografiem în scurtul nostru tur al oraşului a fost un Nissan Terrano, cu numărul de înmatriculare B-70-EGK, urcat cu nonşalanţă pe trotuar chiar lângă „Păpădie".

Reprezentanţii Poliţiei Locale spun că au împărţit amenzi în stânga şi în dreapta, dar că multe au fost contestate şi anulate în instanţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite