Liga Studenţilor din Galaţi condamnă taxele exagerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre taxa de înmatriculare pentru înscrierea în anul întâi, pe care Liga Studenţilor o consideră inutilă pe timp de criză. În replică, rectorul Viorel Mînzu spune că această taxă este absolut necesară şi se constituie ca un fel de "manoperă" pentru servicul de secretariat care lucreză la maxim în perioada înmatriculărilor.

Asociaţia Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a criticat recent decizia unor universităţi de a introduce fel de fel de taxe, dacă nu aberante cel puţin exagerate.

Cel mai nou exemplu este faptul că aproape toate universităţile de stat din România au introdus taxa de înmatriculare a studenţilor înscrişi în anul întâi. Şi la Galaţi această taxă este percepută de ceva vreme şi este de 200 de lei, pentru toţi anii de studiu.

„Noi le-am spus celor din Senatul Universităţii că această taxă este mare şi am cerut fie eliminarea ei, fie diminuarea la cel mult 50 de lei. Membrii Senatului ne-au spus atunci că această taxă trebuie menţinută pentru că în Universitate este un volum foarte mare de lucru în perioada înmatriculării studenţilor", spune preşedintele Ligii Studenţilor din Universitatea Dunărea de Jos, Dorin Coteţ.

Studenţii cer reducerea sau chiar anularea acestei taxe în contextul situaţiei sociale nu tocmai strălucite din România.

"Salariile multor părinţi au scăzut cu 25%. Cei mai mulţi spun că nici calitatea învăţământului nu a crescut, deci această taxă este inutilă şi aberantă", mai spune Dorin Coteţ.

UDJ: „Vom menţine taxa"

Rectorul Universităţii de stat din Galaţi, Viorel Mînzu spune că această taxă este absolut necesară şi că este printre cele mai mici din ţară.

„Sunt cheltuieli de secretariat, cheltuieli pe consumabile care trebuie acoperite din această taxă. Este practic, dacă vreţi, un fel de manoperă care trebuie plătită", spune Viorel Mânzu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite