Liceul cu Program Sportiv, "fabrică" de campioane europene la haltere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La unitatea de învăţământ din Galaţi sunt înmatriculate două eleve ce au fost recent medaliate cu aur în competiţia continentală destinată juniorilor. Cele două sportive sunt pregătite de către antrenorii Costel Dimofte şi Mihai Nicolae, iar obiectivul lor este să participe la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Deşi au doar 16, respectiv 17 ani, Andreea Marcovici şi Elena Andrieş sunt campioane naţionale şi recent continentale. Titlurile din urmă au fost obţinute la Campionaele Europene de haltere pentru juniori II de la Valencia, Spania.


Cele două eleve au fost prezente ieri la Inspectoratul Şcolar Judeţean, unde Doru Rezmeriţă, inspectorul general, a ţinut să le mulţumească pentru performanţe.


Elena Andrieş a câştigat titlul continental la totalul categoriei 48 kilograme (cu 156 kilograme). A mai obţinut încă două medalii, una de aur la stilul aruncat cu 89 kilograme şi una de argint la stilul smuls, cu o performaţă de 67 kilograme.


La rândul său, Andrea Marcovici a obţinut trei medalii de aur la aceeaşi competiţie de la Valencia, la categoria 63 de kilograme. A realizat 86 kilograme, la stilul smuls, 106 kilograme la aruncat şi 192 la total.


"Sincer nu credeam că o să ajung aici. Eu am început mai întâi să practic baschetul, apoi antrenorul m-a adus în sala de haltere şi aşa am ajuns să mă perfecţionez în acest sport", a explicat Andreea Marcovici.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite