Liceeni spre drumul studenţiei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua ediţie a "Zilelor porţilor deschise" de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a debutat astăzi în aula mare cu intenţia clară de a prezenta liceenilor oferta educaţională a celor 16 facultăţi din cadrul instituţiei, pentru anul universitar 2010-2011

"Manifestarea constituie o acţiune absolut necesară în contextul integrării europene: permite accesul liber la informaţii şi studii, prezintă oferta diversificată a Universităţii , «Dunărea de Jos» din Galaţi, facilitează dezvoltarea şi promovarea acelor specializări de studiu care conduc la alinierea României la standarde internaţionale şi, pe termen lung, contribuie la funcţionalitatea unei economii de piaţă eficiente", spune purtătorul de cuvânt al Universităţii, Luiza Şerbănescu.

„Zilele Porţilor Deschise" se adresează elevilor de liceu din clasele a XII-a, dar indirect şi profesorilor şi părinţilor care au putere de decizie.
În plus, evenimentul are în vedere şi acel segment al studenţilor care doresc să îşi continue studiile la a doua facultate, prin învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă, respectiv la un masterat.

Numărul total de tineri care vor fi expuşi mesajelor se ridică la peste 3.500, în 31 de licee, numărul estimat pentru participanţii efectiv depăşind 1.000.

Liceeni din anii terminali vor putea afla care sunt domeniile şi specializările din cadrul celor 16 facultăţi ale Universităţii, câte locuri sunt puse la dispoziţie, în ce constă examenul de admitere, care este aria curriculară propusă pe parcursul studiilor şi ce perspective oferă fiecare specializare în parte.

Acţiunea organizată de universitatea gălăţeană se va încheia mâine.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite