Legumicultorii fac protecţie socială cu pensionarii în pieţele gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorii agricoli s-au obişnuit să ofere gratuit legume şi fructe persoanelor de vârsta a treia, pentrun ca aceştia din urmă să nu moară de foame.

Sute de pensionari gălăţeni trăiesc zilnic din mila legumicultorilor. Bătrânii vin la piaţă cu speranţa că vor primi doi cartofi şi nişte morcovi pentru o ciorbă.

„Le dăm. Ce să facem? Ne este milă de ei. Ne spun că nu ai niciun ban in buzunar şi le este foame", ne-a declarat Ion Alexandru (53 de ani), legumicultor.

Producătorii care îşi vând marfa în piaţa din Ţiglina sunt nemulţumiţi însă că nu reuşesc defel să îşi vândă legumele, chiar şi în această perioadă când lumea cumpără pentru iarnă, şi se gândesc serios să renunţe la afacere.

„Avem trei hectare de pământ la Vânători şi le cultivăm cu ce apucăm. Legumele sunt bune, vin clienţi din cealaltă parte a oraşului să cumpere de la noi, dar vânzarea este proastă. Roşiile nu se vând şi după câteva zile le facem suc ca să nu se piardă", ne-a declarat Constanţa Micu (64 de ani), legumicultor.

Un kilogram de cartofi costă 1,5 lei, ceapa-2 lei, roşiile 1,5 lei, iar morcovii ajung la patru lei. Preţul pentru un kilogram de vinete este 2 lei, ca şi la ardei, în timp ce gosoşarii se dau cu 4 lei kilogramul.î, însă preţurile sunt prea mari pentru buzunarele pensionarilor şi a celor care nu mai au un loc de muncă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite