Legea educaţiei, dezbătută pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii încă mai pot amenda legea educaţiei
Profesorii încă mai pot amenda legea educaţiei

Opinia publică mai are doar două zile pentru a-şi exprima părerea despre viitorul act normativ. Doar astăzi şi mâine vă mai puteţi pronunţa în legătură cu prevederile noii Legi a educaţiei.

Proiectul acesteia este postat pe forumul – unpasinante.edu.ro – precum şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Galaţi.

Atât profesorii, cât şi părinţii spun că principalele probleme care nasc discuţii, în acest moment, sunt introducerea clasei a IX-a la gimnaziu şi alegerea directorului de către Consiliul de administraţie al şcolilor.
Dacă este să ne referim la prima problemă, „mutarea” clasei a IX-a la gimnaziu ar duce la un învăţământ obligatoriu de 10 ani şi nu de nouă ca în prezent.
„Cel mai fericit lucru ar fi acela că abandonul şcolar s-ar face la o vârstă cu mult mai mult discernământ. Altfel spus, acesta s-ar reduce”, afirmă inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Politica nu va avea loc în şcoli – ne asigură ISJ

Cât priveşte alegerea directorului de către Consiliul de administraţie al şcolii, şi în privinţa acesteia părerile sunt împărţite.
„În condiţiile în care consiliile administraţie vor fi formate din trei părţi egale – şcoală, părinţi, comunitate locală – ne este teamă că vom ajunge la blocaje. De aceea, cred că mult mai bine ar fi ca responsabilităţile să fie împărţite în mod egal, între reprezentanţii şcolii şi cei ai comunităţii
”, mai spune inspectorul şcolar general.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite