Lecţie de indiferenţă oferită de autorităţi: Cum să ignori cea mai lungă cursă de caiac–canoe din lume, deşi îţi trece pe sub nas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici la Galaţi, nici la Brăila, edilii nu au găsit de cuviinţă să colaboreze cu organizatorii turneului, cedând iniţiativa unei comune tulcene!

Autorităţile din Galaţi şi Brăila şi-au dovedit, din nou, lipsa de interes în promovarea imaginii celor două oraşe. Deşi pe Dunăre trece de 55 de ani, an de an, cea mai lungă cursă de caiac-canoe din lume - Turneul Internaţional „Dunărea” - un prilej extraordinar de marketing turistic, caravana nu va opri în cele două oraşe. Motivul: autorităţile au evitat cooperarea cu organizatorii.

Le dă un exemplu de dinamism primarul din micuţa localitate tulceană Luncaviţa (aflată la doar câţiva kilometri de cele două mari oraşe), care asigură, pe 3 septembrie, camparea participanţilor (teren, electricitate, apă, toalete) şi le oferă borş de peşte, muzică şi bere. Ca urmare, aici are loc şi o etapă a traseului.

„Comuna Luncavița va găzdui o etapă a  unuia dintre cele mai vechi și mai de notorietate turneee de canotaj desfășurate pe Dunăre“, a confirmat primarul din Luncaviţa, Ştefan Ilie.

Traseul peste 2500 de kilometri. Posesori de caiac şi canoe, bărci cu vâsle sau caiace gonflabile pleacă din Germania la finalul lui iunie.
Călătoria pe apă se încheie în septembrie la Sfântu Gheorghe. Până în 2007, turneul se încheia la Silistra, Bulgaria. Atunci a avut loc şi prima participare a României la turneu, pe o porţiune de 55 kilometri.

120 de echipaje

Anul acesta, la cursă participă peste 120 de echipaje, din Germania, Austria, Slovacia, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Danemarca, Belgia, Australia şi România. În cursă s-au înscris şi 26 de români, care vor participa însă doar începând de la Călăraşi. Taxa de participare este de 20 de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite