Lakshmi Mittal, patronul combinatului siderurgic de la Galaţi, este al şaselea bogătaş al planetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indianul în vârstă de 60 de ani are o avere estimată la 31.1 miliarde de dolari și se află pe poziția a șasea în clasamentul întocmit de specialiștii Forbes.

Lakshmi Mittal este căsătorit, are doi copii și este considerat cel mai bogat rezident european (el trăieşte în Londra) prezent în top 10 Forbes al celor mai bogați oameni de afaceri din lume.

Averea indianului a crescut spectaculos în ultimii ani. Prima prezență a lui în top a fost consemnată în 2002, cu o avere de doar 1,4 miliarde de dolari. Creşterile se datorează în special afacerilor dezvoltate în Europa, pe filiera ArcelorMittal.

Interesant este că, paradoxal, în vreme ce averea lui Lakshmi Mittal creşte, companiile lui din România raportează pierderi. O explicaţie a acestui fapt o reprezintă "obiceiul" ca vânzarea producţiei finite din societăţile metalurgice deţinut de indian în România să se facă prin case de comerţ cu sediul în state cu fiscalitate mică sau chiar zero. În acest fel, profitul este exportat, iar statul român nu primeşte niciun leu ca impozit pe profit.

Cel mai bogat de pe lanetă este un mexican

Mexicanul Carlos Slim (Telmex, 74 miliarde de dolari) rămâne cel mai bogat om din lume şi în anul 2011 în Topul Forbes al miliardarilor. Pe locul 2 se situează americanul Bill Gates (56 miliarde de dolari dolari) iar Warren Buffett închide podiumul cu 50 miliarde dolari.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite