„Lacul lebedelor”,prezentat la Galaţi de celebrii balerini din Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artiştii ucraineni au mai fost la Galaţi în primăvara acestui an. Foto: Adevărul.
Artiştii ucraineni au mai fost la Galaţi în primăvara acestui an. Foto: Adevărul.

Gălăţenii s-au îngămădit să-şi cumpere bilete încă din timpul Festivalului de Comedie, aşa că spectacolul se va juca mai mult ca sigur cu casa închisă! Spectacolul a fost programat pentru miercuri, 26 octombrie, de la ora 19.00.

La doar şase luni distanţă de ultima prezenţă în oraşul de pe malul Dunării, spectacolul de balet "Lacul Lebedelor" va fi prezentat miercuri, 26 octombrie, pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi.
Celebra colaborare artistică dintre teatrele din Kiev şi Odessa este practic un balet clasic în cultura rusă, în patru acte, inspirat dintr-un basm al fraţilor Grimm, pe muzica celebrului compozitor Piotr Ilici Ceaikovski. Balerinii ucraineni vor prezenta povestea de iubire dintre prinţul Siegfried şi frumoasa Odette, transformată într-o lebădă.
Cu premiera la nivel universal în 1877, „Lacul lebedelor" este acum unul din cele mai jucate şi apreciate spectacole de balet din lume. Din păcate, la momnetul premierei, publicul epocii nu era obişnuit cu stilul "simfonic" al unei muzici pentru balet, aşa că nu a înţeles bogăţia partiturii. La aceasta s-a adăugat şi coregrafia mediocră a lui Julius Reisigner, ceea ce a făcut ca primele reprezentaţii să fie un real eşec.
În 1894, la doar un an de la moartea compozitorului, Marius Petipa şi Lev Ivanov au modificat coregrafia baletului, iar dirijorul Riccardo Drigo a adus mai multe modificări partiturii. În noua formă, baletul a avut premiera pe 15 ianuarie 1895 şi s-a bucurat de această dată de un succes nemaipomenit. Deşi au mai existat şi alte versiuni, specatacolul care ajunge miercuri la Galaţi este cea mai întâlnită reprezentare.
Deşi preţul unui bilet nu este deloc mic - 100 de lei - interesul publicului este deja mare. "Noi am pus în vânzare bilete încă din perioada Festivalului de Comdie. De atunci au început să se vândă. Merg foarte bine, am vândut deja o bună parte dintre ele. Este clar că nu vor mai fi bilete în seara spectacolului", spun cei de la Casa de Bilete. Pentru acest spectacol au fost puse în vânzare 300 de bilete.
Reprezentaţia are o durată de aproximativ două ore şi 30 de minute.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite