Primele efecte ale eşecului de la BAC 2011/ La orele de limba română elevii unui colegiu din Galaţi vor viziona filme inspirate din opere literare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Notele foarte slabe la această materie, obţinute de elevi la BAC-ul din acest an, i-au determinat pe profesori să caute soluţii. La Colegiul Tehnic „Traian" eşecul este pus pe seama elevilor, dar şi a sistemului de învăţământ confruntat cu multe probleme.

Elevii, familiile acestora, dar şi sistemul de învăţământ bolnav sunt de vină pentru rezultatele catastrofale obţinute la Colegiul Tehnic „Traian" din Galaţi. Cel puţin asta susţin profesorii, dar şi conducerea unităţii de învăţământ care a înregistrat cea mai slabă promovabilitate din acest an la Bac: doar 3,72%.

La Colegiul Traian profesorii au imaginat o metodă originală pentru a suplini lipsa lecturii. Pentru că nu le place să citească şi nici nu pot fi motivaţi s-o facă, din toamnă elevilor colegiului li se vor poiecta filme ecranizate după operele literare aflate în programa pentru Bac.

image

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite