La iarnă/ Gălăţenii sunt la un pas să rămână fără căldură în apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru început toţi locuitorii municipiului riscă să rămână fără apă caldă încă din luna octombrie. Motivul acestor decizii: datoriile mari înregistrate de oameni la plata întreţinerii

CITIŢI ŞI:  Datorii/ Caloriferele ar putea rămâne reci la iarnă

Din cauza datoriilor foarte mari înregistrate de populaţie către societatea Apaterm, societatea locală de termoficare se află în imposibilitatea de a-şi achita datoriile faţă de S.C Electrocentrale Galaţi.

Asfel, nici S.C Electrocentale Galaţi nu poate efectua plăţile datorate societăţii SNGN ROMGAZ S.A. Mediaş, motiv pentru care SNGN ROMGAZ S.A. Mediaş a sistat livrările de gaze naturale pentru S.C.Electrocentrale S.A.

În consecinţă, dacă societatea Apaterm Galaţi nu va achita din restanţe, există posibilitatea opririi furnizării cu agent termic la nivel de întreg municipiu.

„Pe această cale, tragem un semnal de alarmă şi apelăm la buna înţelegere cetăţenilor, altfel vom rămâne fără apă caldă începând cu 1 octombrie
2010, iar odată cu venirea sezonului rece, dacă nu se vor înregistra plăţi la nivelul debitelor restante, vom ajunge în situaţia de a rămâne fără
căldură începând cu 1 noiembrie 2010"
, ne-a declarat George Cubasa, directorul Aparerm.

La ora actuală nu mai puţin de 500 de asociaţii au datorii la Apaterm şi datorează în plus şi penalităţi. În momentul de faţă, datoria de bază este mai mică decât cuantumul penalităţilor: 580 faţă de 790 de miliarde lei vechi.

În prezent, Apaterm Galaţi are de recuperat 38 de milioane de euro de la populaţie, 14 milioane de euro de la bugetul statului şi încă 2,4 milioane de euro de la administraţia locală. În plus, societatea are datorii către Electrocentrale de aproape 60 milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite