La Poliţia Comunitară din Galaţi mocneşte o grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Sindicatului Cartel „Alfa" Galaţi susţine că în viitorul apropiat există posibilitatea declanşării unei acţiuni de protest la Poliţia Comunitară. Conducerea instituţiei precizează că negocierile cu sindicatul decurg normal, numai că, în 2010, nu se vor putea face majorări salariale.

Preşedintele Sindicatului Cartel „Alfa" Galaţi, Romeo Gârneaţă, a vorbit ieri despre o posibilă grevă la Poliţia Comunitară din Galaţi motivată de neîncheierea unui nou contract de muncă şi a lipsei de comunicare între sindicat şi conducerea instituţiei.

„Avem de-a face cu o atitudine sfidătoare a directorului Poliţiei Comunitare faţă de sindicatul de acolo. Este o totală lipsă de dialog între cele două părţi. Mai mult, contractul colectiv de muncă expiră în curând şi nu există încă un alt document negociat. Vă spun, că la Poliţia Comunitară, mocneşte un conflict de muncă", spune liderul sindical.

De cealaltă parte, conducerea Poliţiei Comunitare neagă lipsa dialogului cu sindicatul şi susţine că negocierile vor continua şi în săptămânile viitoare. „În 2010, nu mai discutăm despre bani. Asta e legea şi noi nu putem decât să ne conformăm. Vom începe negocierile miercurea viitoare pentru celelalte capitole ale contractului de muncă", ne-a declarat directorul Poliţiei Comunitare Galaţi, Cristian Gâscă.

Liderul Cartel „Alfa" Galaţi, Romeo Gârneaţă, este nemulţumit că primarul urbei îi promite o întâlnire de mai bine de trei luni de zile pentru medierea conflictului de la Poliţia Comunitară, dar până acum nu s-a ţinut de cuvânt.

Sindicaliştii acuză conducerea Poliţiei Comunitare de lipsă de dialog cu sindicatul şi de neîncheierea unui nou contract colectiv de muncă.

Directorul structurii de ordine publică neagă existenţa unui conflict şi susţine că liderul de sindicat confundă Poliţia Comunitară cu o societate comercială: „În 2010 nu discutăm de bani. Asta e legea şi noi nu putem decât să ne conformăm. Vom discuta miercurea viitoare şi apoi, peste o săptămână, despre alte capitole ale contractului de muncă. Este vorba de timpul de muncă şi odihnă, sănătate şi securitate în muncă. Domnul Gârneaţă confundă Poliţia Comunitară cu o societate comercială", ne-a declarat directorul Poliţiei Comunitare, Cristian Gâscă.

„Oamenii nu s-au referit la salarii, ci la dialog", a fost replica lui Romeo Gârneaţă.

Avem de-a face cu o atitudine sfidătoare a directorului Poliţiei Comunitare faţă de sindicatul de acolo" - Preşedintele Sindicatului Cartel „Alfa" Galaţi

„În 2010, nu mai discutăm despre bani. Asta e legea şi noi nu putem decât să ne conformăm" - directorul Poliţiei Comunitare Galaţi, Cristian Gâscă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite