La Galaţi cardurile vor înlocui biletele de autobuz şi maxi-taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tichetele vor fi înlocuite cu cartele preplătite, iar la urcarea în mijlocul de transport, acestea vor fi introduse intr-un aparat.Noul sistem va duce la eradicarea evaziunii fiscale şi, implicit, la creşterea încasărilor. Echipamentul necesar va costa circa 1,5-2 milioane de euro.

Aleşii locali promit că, în  viitorul apropiat, gălăţenii vor beneficia de un sistem automat de taxare.

Călătorii vor cumpăra carduri pe care le vor introduce într-un aparat montat în fiecare mijloc de transport al Transurb şi în microbuzele maxi-taxi. În urma implementării acestui sistem, se va şti câte persoane circulă gratuit cu mijloacele de transport ale Transurb, care sunt încasările şi ce subvenţie urmează să fie alocată de Consiliul Local.

„Sperăm ca anul acesta să se realizeze caietul de sarcini şi licitaţia. Trebuie doar să ne punem de acord asupra modelului. Cert este că nu o să mai vină operatorul să ceară subvenţie la CL, iar pensionarii vor avea  dreptul la 50 sau 100 călătorii gratis. Nu mai mult. Va fi ordine în transportul gălăţean”, ne-a declarat consilierul local Daniel Apetrăchioaie.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite