UPDATE FOTO VIDEO/Navele Marinei militare olandeze scapă Galaţiul de criză. Vezi aici ultima navă lansată la apă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava lansată astăzi este un vas de luptă comandat de Marina Militară Olandeză. La Şantierul naval de la Galaţi s-au mai realizat până acum doar vapoare comerciale şi vedete destinate poliţiei de frontieră

GALERIE FOTO AICI

Nava militară a fost lansată astăzi la apă, în jurul orei 10.00, în prezenţa ambasadorului Regatului Olandei în România, Tanya Van Gool. „Friesland" este primul vas destinat forţelor militare, construit de către navaliştii gălăţeni. Dacă pentru domeniul militar, la „Damen" , se realizaseră cel mult nave de patrulare destinate serviciilor de pază a frontierei, de această dată putem vorbi de o premieră: o navă de război.

Citiţi şi:

Investiţie unicat la Şantierul Naval Damen din Galaţi

La Galaţi se construiesc nave pentru Forţele Speciale Britanice

VIDEO şi GALERIE FOTO/Yahtul lui Carol II-lea: Vândut de români la fier vechi şi transformat de englezi în super-navă

Teroriştii, vânaţi cu nava-minune

Aceasta face parte dintr-un lot de patru, comandate la Damen.

"Până acum au fost realizate două nave de acest tip la şantiere navale din Olanda. Asta este prima construită în România", ne-a declarat Marian Pătrăşcoiu, directorul de proiect.

Friesland, nava militară olandeză construită la Galaţi

"La anul, urmează să realizăm încă o navă din lotul de patru al acestei comenzi. Va fi cel mai complex vas care a fost realizat vreodată în şantierul nostru", a mai precizat cu mândrie Marian Pătrăscoiu.

Pentru a putea fi onorată această comandă, au fost necesare investiţii de aproape 20 milioane de euro cu care s-a ridicat cea mai mare hală din România, destinată construcţiilor navale, şi s-a modernizat infrastructura de lansare.

Lucrările la „Friesland", au început în iunie anul trecut.

Nava face parte din clasa Holland OPV (Offshore Patrol Vessel) şi are următoarele caracteristici tehnice: lungime de 107,90 metri, lăţime de 16,20 metri, deplasament de 3.750 tone şi viteză maximă de 22 noduri. Echipajul este alcătuit din 50 de persoane.
Friesland dispune de o platformă de aterizare şi un hangar pentru un elicopter.

Friesland, nava militară olandeză construită la Galaţi

„Colacul de salvare"

„Am avut noroc că ne-am putut redirecţiona spre astfel de nave destinate pazei frontierelor şi forţelor armate în condiţiile în care nu prea mai sunt comenzi pentru nave civile", ne-a mai explicat Marian Pătrăşcoiu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite