La “Let’s do it Romania"/ Municipiul Galaţi a fost învins de restul judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la acţiunea “Let’s do it Romania”
Imagine de la acţiunea “Let’s do it Romania”

Peste 5.600 de saci au fost strânşi în cadrul celei mai mari acţiuni de ecologizare ce a avut loc în întreg judeţul Galaţi

În cadrul acţiunii ecologice de la sfârşitul lunii septembrie au participat 3.432 de voluntari. Dintre aceştia 2.042 de voluntari erau din judeţ şi doar 1.390 de voluntari proveneau din municipiu.

Acţiunea "Let's do it Romania" a reuşit să strângă peste 200.000 de voluntari la nivelul ţării, dintre care 3.432 numai în judeţul Galaţi.
Reamintim că acţiunea de voluntariat a avut loc pe 25 septembrie şi a beneficiat şi de sprijinul autorităţilor locale: Prefectura, Primăria, Consiliul Judeţului, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Garda de Mediu şi agenţiile de mediu.

În acest sens, azi, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, a avut loc prezentarea unui raport final legat de acţiunea din septembrie.

La eveniment au participat, printre alţii, şi Geanina Hanţă - directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Daniel Tudorache, subprefectului judeţului Galaţi.

Sacii colectaţi de voluntari în cadrul acţiunii au fost duşi la bazele de colectare din judeţ. Organizatorii au ştiut unde trebuie să acţioneze cu prioritate.

„Au fost identificate 130 de mormane de gunoaie la nivelul judeţului, care au diferite mărimi. Cel mai mare morman de gunoi a fost identificat în zona Tecuci-Matca şi are dimensiunea de aproximativ 300 de saci", a spus Laura Oancă din partea "Let's do it Romania".

Mişcarea "Let's do it Romania" a pornit, acum doi ani, de la ideea unui estonian, care, alături de doi prieteni, a mobilizat 50.000 de oameni care au făcut curăţenie într-o singură zi.

Cifre la nivelul judeţului Galaţi:

Au participat:
Consilii Locale: 35, dintre care 32 din mediul rural, 2 municipii şi orasul Târgu Bujor
Voluntari implicaţi: 1.390 din muncipiu Galaţi şi 2.042 din restul judeţului

Saci adunaţi:
2.692 de saci în municipiu Galaţi
2.996 restul localităţilor din judeţ
Total voluntari 3.432

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite