Justiţie de România: Cele două profesoare din Galaţi care au luat şpagă la BAC pot scăpa de proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii ezită inexplicabil să le trimită în judecată pe cele două cadre didactice, care au recunoscut că au luat bani de la elevi pentru BAC-ul din 2010. Pe 5 iulie 2010, DNA Galaţi le-a reţinut pentru 24 de ore pe Maria Onu şi Mariana Lazanu, profesoare la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" din Galaţi sub acuzaţiile de luare de mită şi trafic de influenţă.

Curtea de Apel Galaţi a decis ulterior ca cele două să fie cercetate în libertate, măsura arestării fiind înlocuită cu obligaţia de a nu părăsi ţara.

În ciuda dovezilor evidente, dar mai ales a faptului că cele două profesoare au recunoscut în totalitate acuzaţiile care li se aduc, procurorii anticorupţie nu le-au trimis în judecată încă, deşi au trecut nouă luni de la reţinerea acestora.

"Dorim să se ia o măsură, să fie trimise odată în judecată pentru a putea să ne facem apărările", ne-a declarat Radu Lupaşcu, avocatul Marianei Lazanu.

Urmărirea penală a fost începută după mai multe sesizări ale părinţilor elevilor de la Seminarul Teologic "Sf. Apostol Andrei" Galaţi, conform cărora, în perioada sesiunii de bacalaureat iunie - iulie 2010, Maria Onu, în calitate de director al Liceului particular „Dimitrie Cantemir" Galaţi, a cerut şi a primit diverse sume de bani de la elevii care urma să susţină examenul de bacalaureat, pentru a interveni pe lângă alţi profesori.

Aceştia din urmă urma, la rândul lor, să influenţeze membrii comisiilor de evaluare pentru a facilita promovarea în mod fraudulos a examenului de bacalaureat de către elevii pentru care s-au făcut intervenţii.

Maria Onu i-a oferit bani Marianei Lazanu pentru a nota lucrările elevilor pentru care s-au făcut intervenţii cu note de trecere.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite