Juni gălăţeni pe scena Ateneului Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Tineri pentru tineri" a fost demarat de Filarmonica "George Enescu" din Bucureşti în anul 2008, în proiect intrând şi Teatrul Muzical Nae Leonard din Galaţi. Acesta îşi propune promovarea tinerilor care perseverează în dorinţa de a urma o carieră muzicală: dirijorală sau solistică.

Tinerii dirijori au astfel şansa de a pregăti un concert cu o orchestra profesionistă şi de a debuta pe primul podium de concert al ţării - Ateneul Român.

Tinerii solişti au posibilitatea de a prezenta un concert integral alături de orchestra simfonică înscriind în CV-ul lor momentul debutului pe scena Ateneului Român", spune directorul Teatrului Muzical, Florin Melinte.

Violonista Andra Lucia Andrei, pe scena Ateneului Român

Pentru că organizatorilor le-a plăcut prestaţia orchestrei simfonice a Teatrului Muzical, aceasta a fost invitată şi în 2009, şi în 2010.

Concertul de sâmbătă seara are nota lui de inedit odată prin apariţia la pupitrul dirijoral a unei tinere dirijoare - un fapt destul de rar - Mihaela Cesa Goja, de la Universitatea din Cluj-Napoca, iar ca solistă, o tânară speranţă a şcolii violonistice gălăţene, elevă în clasa a X-a a Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin" din Galaţi Andra Lucia Andrei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite