Judecătorii au decis: Primăria Galaţi va plăti o chirie de 10.000 de euro pe lună pentru sediul în care funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel a decis ieri ca municipalitatea să achite aproximativ 60.000 de euro ca diferenţă de chirie pentru sediul unde funcţionează. Pierre Macri, moştenitorul sediului Primăriei Galaţi, a reuşit să obţină şi anularea parţială a hotărârii de Guvern ce reglementează plata chiriilor pentru instituţii, dar şi suspendarea documentului până la judecarea definitivă a procesului.

Lucrurile merg din rău în mai rău pentru Primăria Galaţi. După ce iniţial a pierdut imobilul de pe strada Domnească, numărul 38, unde îşi are sediul, municipalitatea se vede nevoită să plătească o chirie uriaşă pentru următorii doi ani.

Dacă până acum valoarea chiriei plătită moştenitorului clădirii, Pierre Macri, se ridica la 4.000 de euro pe lună, din aprilie 2011 Primăria Galaţi este obligată să plătească nouă lei pe metru pătrat de construcţie desfăşurată şi 3,5 lei/mp de teren.

Decizia a fost luată joi de Curtea de Apel Galaţi, iar asta înseamnă o chirie de aproximativ 10.000 de euro pe lună, o sumă imensă pentru bugetul local.

„Noi am încercat să ajungem la un acord pe cale amiabilă pentru plata chiriei, dar nu s-a putut. Am apelat atunci la justiţie pentru a-i face să înţeleagă că nu pot plăti cât vor dumnealor", ne-a declarat Didel Bujeniţă, avocatul lui Macri.

Judecătorii au obligat Primăria să achite şi diferenţa de chirie din aprilie 2010, când imobilul de pe strada Domnească a fost retrocedat, care înseamnă o diferenţă de 23.275 de lei lunar.

Asta înseamnă că municipalitatea trebuie să-i plătească lui Pierre Macri aproximativ 60.000 de euro doar din diferenţa de chirie.

Interesant de amintit este că instanţa a anulat şi anexa 1, punctul 3, din HG 343/2007, ce stabilea cuantumul chiriilor plătite de instituţii pentru imobilele unde îşi desfăşoară activitatea, iar reglementarea nu mai poate produce niciun efect pentru că a fost suspendată până la finalizarea procesului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite