Galaţi: Judecătorii şi-au suspendat de azi protestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Judecătorii şi-au suspendat de azi protestul
Galaţi: Judecătorii şi-au suspendat de azi protestul

Începând de astăzi magistraţii şi personalul auxiliar din cadrul Curţii de Apel Galaţi se întorc în sălile de judecată.

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au hotărât astăzi dimineaţă, în cadrul Adunării Generale, să îşi suspende protestul până pe 20 noiembrie.
„Începând de astăzi ne-am reluat activitatea în mod normal atât în instanţă, cât şi la arhive. Pe 20 noiembrie  vom avea o altă Adunare Generală, când vom decide ce cale vom urma”, ne-a declarat vicepreşedintele Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea.

Judecătorii Tribunalului Galaţi şi cei de la Judecătorie urmează să analizeze posibilitatea suspendării protestului în cadrul adunărilor generale ce vor avea loc în cursul zilei de astăzi.

Magistraţii gălăţeni sunt nemulţumiţi de faptul că nu primesc suficiente fonduri pentru desfăşurarea în condiţii normale a activităţii instanţelor, dar şi pentru că nu li s-au acordat drepturile salariale solicitate. Personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor nu mai acceptă să vină cu hârtie de acasă pentru redactarea hotărârilor şi să facă rost de celelalte consumabile.

Pe de altă parte, magistraţii au condiţionat suspendarea protestelor de iniţierea pactului pentru justiţie, care le-ar garanta independenţa faţă de ingerinţele politicului şi le-ar asigura resursele financiare necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de jduecată.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite