Judecătorii obligaţi să renunţe la magistratură pentru suspendarea din avocatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de procurori şi judecători gălăţeni au luat interviul de promovare în avocatură, dar nu pot fi înscrişi în Tabloul avocaţilor.

La ultimul interviu organizat de Baroul Galaţi pentru promovarea în avocatură cu scutire de examen, numeroşi magistraţi s-au prezentat şi au trecut fără probleme de această simplă formalitate.

Printre aceştia se regăsesc nume cunoscute, precum cele ale şefului DIICOT Galaţi, Ion Ciafalon, ale procurorilor Sorin Cărare, Ion Păcurariu, Virgil Luparu sau judecătorii Anca Pungoci, Doru Benescu sau Simona Bacşin.
Problemele au apărut după ce procurorii şi judecătorii s-au văzut puşi în situaţia de a-şi da demisia din magistratură pentru a deveni avocaţi. „Ne-au rugat să îi trecem pe Tabloul avocaţilor pentru ca apoi să se suspende din avocatură. Legea este însă clară. Trebuie mai întâi să-ţi dai demisia din funcţiile deţinute, iar apoi poţi promova în avocatură şi depune cerere de suspendare", ne-a declarat avocatul Mircea Breahnă, decanul Baroului Galaţi.

Pe lista persoanelor incompatibile se găsesc şi mulţi funcţionari publici care la rându-le ezită să renunţe la funcţiile deţinute.Cei mai mulţi magistraţi au refuzat să comenteze decizia Baroului, dar unii ne-au declarat sub protecţia anonimatului că nu pot depune demisiile doar pentru a se suspenda din avocatură.
Termenul pentru ieşirea din această incompatibilitate este de două luni, iar până acum niciun magistrat nu a făcut acest pas.

„Nu avem ce face. Persoanele care nu îşi dau demisia din funcţiile deţinute în termenul prevăzut de lege, nu pot deveni avocaţi", ne-a precizat decanul Baroului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite