Judecătoarea Dorina Vasile este suspectată că ar fi complice într-un caz de trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest sens Consiliul Superior de Magistratură a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în privinţa magistratului gălăţean, suspectat de complicitate la trafic de influenţă. Dorina Vasile este verificată într-un caz privind nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor.

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a CSM a dispus sesizarea DNA în legătură cu judecătorul Dorina Vasile, de la Curtea de Apel Galaţi, suspectat de complicitate la trafic de influenţă.


Conform soluţiei adoptate în 1 iulie de către CSM şi făcută publică, Secţia a dispus "sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, de către pârâta Vasile Dorina - judecător în cadrul Curţii de Apel Galaţi", transmite NewsIn.


Decizia a venit în urma dezbaterilor privind o abatere disciplinară a magistratului Dorina Vasile, care ar fi încălcat secretul deliberării şi confidenţialitatea lucrărilor.


În consecinţă, Consiliul Superior al Magistraturii a suspendat judecarea de către Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în nerespectarea de către Dorina Vasile a secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, până la rezolvarea cazului de către DNA.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite