Galaţi: Jucării cu preţul cât un salariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Jucării cu preţul cât un salariu
Galaţi: Jucării cu preţul cât un salariu

După o raită prin magazinele pentru copii, am descoperit o jucărie scumpă, atât la propriu, cât şi la figurat. “Pleo” este  un pui de dinozaur în miniatură capabil să răspundă la stimuli tactili, vizuali şi auditivi. Robotul care simulează sentimente se vinde cu peste 800 de lei

Are doar 50 de centimetri lungime şi 20 înălţime, dar este cea mai costisitoare jucărie din magazinele pentru copii din Galaţi. Preţul său egalează valoarea unui salariu, 800 de lei, adică echivalentul a 1.700 de caiete sau chiar a 250 de sandvişuri care îi ajung unui elev pentru un an şcolar întreg.

 Respectiva jucărie înfăţişează un pui de dinozaur din specia Camarasaurus care a trăit pe teritoriul Americii de Nord.  “Pleo”, cum este botezat de producători, poate să adoarmă dacă este mângâiat, se gâdilă când este atins pe tălpi, cântă exprimându-şi fericirea şi plânge sau se înfurie atunci când este bruscat”, ne-a explicat vânzătoarea magazinului.

“Hummer”-ul, accesibil doar părinţilor cu bani

image



Un “Hummer” dirijat cu ajutorul unei telecomenzi, dotat cu radio control şi claxon, care redă sunetul real de motor, inclusiv ce specific pornirii maşinii, este una dintre cele mai dorite jucării pentru băieţii cu vârste peste cinci ani.

Cum însă costă 400 de lei sunt doar pentru băieţii taţilor cu bani. Nicoleta Călin, vânzătoarea magazinului pentru copii din Micro 19, ne-a spus că: „Adesea, Hummerul de jucărie este cumpărat de adulţii care nu-şi permit unul adevărat, de 735 de ori mai scump".

Jucării pentru fiţoşi

Păpuşa care vorbeşte fluent româneşte,  laptopul multifuncţional, casa de marcat capabilă să elibereze „bon fiscal”, bebeluşul care îşi schimbă mimica, clovnul care spune şapte poveşti, robotul „Spiderman”, cântăreaţa „Hannah Montana” sunt ultimele apariţii pe care şi le doresc cu ardoare toţi copiii.

image



Acest gen de jucării sunt tot mai des întâlnite în magazine, iar cei mai mulţi dintre părinţi le cumpără, chiar dacă asta înseamnă să renunţe la o masă în oraş, să amâne plata unei facturi sau a întreţinerii.

În general, cele mai vândute jucării au preţurile cuprinse între 90 şi 270 de lei.

Renunţ la multe mofturi de ale mele, pentru fetiţă. Daria are un anişor şi trei luni, iar până acum, cea mai scumpă jucărie pe care i-am luat-o a costat 130 de lei. Mai târziu, probabil că voi cheltui  mai mult în acest scop. Aş fi dispusă să dau şi 200-300 de lei pentru o jucărie, dacă spre exemplu poate fi folosită şi în scop educativ”, declară Laura Creangă( foto dreapta).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite