Jubileu/ Sărbătoare la Biblioteca V.A Urechia Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Cărţii, care poartă numele cărturarului VA Urechia,  sărbătoreşte  120 de ani de la înfiinţare. Colocvii, mese rotunde şi multe expoziţii figurează printre evenimentele organizate în acest an pentru marcarea evenimentului aniversar.

Deschiderea oficială a manifestărilor şi conferirea de diplome şi plachete aniversare a avut loc astăzi şi s-a bucurat de prezenţa unui număr important de reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai instituţiilor de cultură şi educaţie, bibliotecari de la VA Urechia şi celelalte biblioteci publice din judeţ.

Sala “Eminescu” a fost apoi gazda unui interesant colocviu legat de rolul Biblionetului (proiect de informatizare) în bibliotecile publice. Parteneriatul dintre biblioteca judeţeană şi Penitenciarul Galaţi s-a materializat şi în cadrul acestei sărbători printr-un schimb cultural intitulat “Timpul trece... darurile rămân”.

Prima zi a serbărilor bibliotecii judeţene din Galaţi a fost şi momentul de lansare a unor expoziţii care vor rămâne deschise până la sfârşitul lunii.

Gălăţenii pot vedea de astăzi expoziţia de documente iconografice intitulată „Vasile Alexandrescu Urechia – 50 de ani în slujba culturii române”care a fost vernisată la etajul întâi, la mezanin (Popasul Bibliofilului).

Tot astăzi a fost inaugurată şi expoziţia de documente de arhivă “Biblioteca VA Urechia - O bibliotecă regală: 120 de ani de existenţă”, amenajată în Foaierul Sălii „Mihai Eminescu”;

În sala “Mihai Eminescu”, poate fi văzută expoziţia de tipărituri cu valoare de patrimoniu, manuscrise şi scrisori autografe „Biblioteca VA Urechia - Tezaur cultural naţional”.
În proiectul cultural au fost incluse şi celelalte secţii ale bibliotecii centrale. La filiala nr. 1 „Costache Negri” şi la Casa de Cultură a Sindicatelor Galaţi, se va deschide, pe 10 noiembrie, o bogată şi extrem de preţioasă expoziţie de documente şi imagini intitulată “Regina Maria şi Balcikul”.

Gazdele de la Biblioteca judeţeană îi vor invita în zilele următoare pe elevi, studenţi şi profesori să viziteze şi să afle orice doresc despre filialele bibliotecii. De asemenea, de astăzi a început şi campania “Dăruiţi Bibliotecii o carte pentru comunitate”, care se va derula pe toată durata manifestărilor.

“Acţiunea cuprinde donaţii de carte, sponsorizări de la oameni iubitori de carte şi cu bani pentru carte”, spune directorul Bibliotecii, Zanfir Ilie.
Mâine, la ora 15.00 Sala Eminescu va fi gazda unui alt eveniment: masa rotundă „Iubire de carte”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite