Japonezii nu recunosc paşapoartele temporare ale românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Japonezii ne iau la bani mărunţi cu paşapoartele
Japonezii ne iau la bani mărunţi cu paşapoartele

Ambasada Japoniei la Bucureşti a comunicat Ministerului Afacerilor Externe, la începutul acestei luni, că autorităţile japoneze nu recunosc paşapoartele temporare emise în prezent de autorităţile române ca documente valabile pentru trecerea frontierei şi intrarea în Japonia.

Japonezii sunt foarte riguroşi la verificarea actelor şi nu lasă nimic la voia întămplării.

Motivul invocat de autorităţile japoneze este acela că există două tipuri diferite de paşapoarte cu acelaşi nume, „paşaport temporar", unele emise în România şi altele de Ambasadele sau Consulatele României.

"Cetăţenii români care deţin paşaport temporar şi doresc să călătorească în Japonia, indiferent de scopul deplasării, trebuie să obţină de la misiunile diplomatice ale Japoniei - din România sau din alte state - viza de intrare şi un titlu de călătorie, fără de care nu vor putea intra în Japonia", a spus Petrica Paţilea, purtător de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Paşapoartele obişnuite de tip vechi, precum şi paşapoartele electronice diplomatice, de serviciu sau simple, aflate în perioada de valabilitate, sunt recunoscute de către autorităţile japoneze şi nu există nicio modificare în privinţa lor.

Mai multe informaţii în legătură cu actele şi procedurile necesare pentru eliberarea titlurilor de călătorie şi a vizei de intrare în Japonia se pot obţine prin contactarea directă a Secţiei Consulare din cadrul Ambasadei Japoniei, telefon 021/3191890.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite