Jandarmii vor fi în plină acţiune la alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 150 de jandarmi vor participa la buna desfăşurare a alegerilor prezidenţiale

Aproximativ 150 de jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, vor participa la misiunile executate în timpul desfăşurării alegerilor prezidenţiale. În toată această perioadă, pe baza planului general de măsuri pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice, 112 jandarmi, vor fi angrenaţi în zilele de 21 şi 22 noiembrie în paza secţiilor de votare dar şi pentru supravegherea ordinii publice în zona celor 81 de secţii atribuite spre pază Jandarmeriei.

Totodată 18 jandarmi vor asigura paza şi protecţia transportului buletinelor de vot şi a celorlalte materiale specifice de la Instituţia Prefectului Galaţi spre primăriile din judeţ şi secţiile de votare din municipiul Galaţi cu autovehicule puse la dispoziţie de către această insituţie, acordându-se o atenţie sporită activităţii de predare-primire. Alţi 20 de jandarmi vor vor asigura paza şi protecţia trasnportului rezultatelor votării de la secţiile de votare la Biroul Electoral Judeţean Galaţi.

„Jandarmii vor fi dispuşi în diferite zone ale judeţului, pentru a asigura intervenţia în situaţia în care ordinea publică va fi grav tulburată. Aşa cum s-a întâmplat şi în trecut, jandarmii implicaţi în astfel de misiuni vor da dovadă de imparţialitate şi profesionalism în aplicarea măsurilor care se impun, pentru a se asigura desfăşurarea activităţilor într-un cadru perfect legal”, a declarat Lt. Costin Barbu, ofiţer relaţii publice.

Pentru prevenirea incidentelor din timpul alagerilor prezidenţiale, Jandarmeria şi-a propus să informeze cetăţenii cu privire la infracţiunile prevăzute de Legea nr. 370/2004, constituind infracţiuni următoarele fapte: împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, atacul, prin orice mijloace, asupra localului secţiei de votare, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze ori să nu voteze un anumit candidat. Nu intră în categoria bunurilor prevăzute mai sus, acelea cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice. Toate aceste fapte se pedepsesc cu închisoarea de la şase luni, la şapte ani, în funcţue de fapta comisă.

Tot în categoria infracţiunilor intră şi votul fără a avea acest drept, votarea de două sau mai multe ori, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător. Infracţiunile menţionate se pedepsesc cu inchisoarea de la şase luni, la trei ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează folosirea unei cărţi de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals.  

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite