Jandarmeria Galaţi şi-a deschis porţile pentru vizitatori cu ocazia împlinirii a 161 de ani de activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

150 de elevi gălăţeni au luat cu asalt sediul Jandarmeriei în această dimineaţă. Evenimentul a avut loc cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

Au trecut 161 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat Ofisul Domnesc ce promulga Anaforaua Divanului obştesc al Moldovei prin care lua fiinţă Jandarmeria Română. Cu acest prilej, jandarmii i-au primit pe 150 de elevi de la cinci şcoli şi licee gălăţene şi le-au arătat cum se desfăşoară munca lor zi de zi.

Cei prezenţi la sărbătoarea Jandarmeriei Galaţi au putut vedea un exerciţiu demonstrativ executat de luptătorii de la Detaşamentul 1 Mobil, dar cel mai mult i-au încântat demonstraţiile executate de conductorii câini serviciu cu cei şase colegi patrupezi.

„De asemenea elevii au ascultat şi o lecţie de legislaţie prezentată de lt. Daniela Tiron (consilier juridic), au văzut ce înseamnă să fii amprentat dacă încalci legea şi eşti prins de jandarmi cât şi din ce e compusă o trusă criminalistică. Un alt moment important al acestei activităţi a fost atunci când oaspeţii au ajuns la atelierele cu armamentul şi tehnica din dotarea Jandarmeriei Galaţi, fără a întrerupe tirul de întrebări despre aceste categorii de arme, deşi „sincer” ştiau răspunsurile. Desigur că neexplorate nu au rămas nici maşinile de intervenţie ale Jandarmeriei Galaţi, copii jucându-se la rampa cu lumini şi sunete şi făcându-şi poze unii la alţii pentru a-i aduce aminte de această vizită”, spune Lt. Costin Barbu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei.

În cadrul acestor activităţi prilejuite de sărbătorirea a 161 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, duminică, 27 martie, jandarmii gălăţeni au participat la un ceremonial religios la Monumentul Jandarmilor din localitatea Independenţa unde au fost comemoraţi eroii jandarmi (plutonier Şotrocan Gheorghe şi sergent Mititelu Radu) căzuţi la datorie pe front în primul război mondial. La această activitate pe lângă comanda inspectoratului au mai participat oficialităţi locale dar şi fostele comenzi ale unităţii(col. Harabagiu Vasile – fost inspector şef, col. Băcanu Mitică – fost comandant, col. Sîrbie Ovidiu – fost prim adjunct, col. Irimia Dan Victor – fost şef de stat major). 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite