Jaf de peste 70.000 de lei la o asociaţie de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neculai Croitoru se gândeşte să instituie sechestrul pe apartamentul fostului administrator Foto Vali Trufaşu
Neculai Croitoru se gândeşte să instituie sechestrul pe apartamentul fostului administrator Foto Vali Trufaşu

Fostul administratoare a Asociaţiei de Proprietari C 29 a fost trimisă în judecată deoarece nu a plătit utilităţi în valoare de 70.000 de lei însuşindu-şi banii

Nervi şi disperare pentru 60 de familii arondate Asociaţiei de Proprietari „Dunărea C 29" din Galaţi.

În urmă cu un an, locatarii au aflat că, din gestiunea asociaţiei lor, lipsesc 70.000 de lei, iar consecinţele sunt dramatice. Apă-Canal şi Apaterm au intentat mai multe procese în justiţie pentru recuperarea banilor şi ulterior au solicitat executarea silită a asociaţiei. În momentul de faţă 30% din încasările acesteia sunt ridicate de executorul judecătoresc şi virate către furnizorii de utilităţi. Grav este că Apă-Canal şi Apaterm intenţionează să sisteze furnizarea apei reci şi calde în următoarele zile până când cel puţin o parte din datorie va fi achitată.

Evident cu penalităţile şi majorările de întârziere aferente, în valoare de 130.000 de lei. „Nu este corect să avem de suferit noi, locatarii, pentru ce a făcut fostul administrator", ne-a declarat preşedintele asociaţiei de proprietari, Neculai Croitoru.

Fluturaşii din cutii

Locatarii au aflat despre situaţia financiară gravă a asociaţiei din nişte fluturaşi pe care i-au găsit în cutiile poştale şi prin care au fost înştiinţaţi cu privire la iminenta oprire a furnizării apei reci şi calde. Asta în condiţiile în care locatarii ştiau că sunt la zi cu plata întreţinerii. Preşedintele asociaţiei de proprietari a anunţat Poliţia, iar în urma unei expertize contabile judiciare s-a stabilit că pentru anii 2006, 2007 şi 2008 nu s-au efectuat plăţi către Apă-Canal şi Apaterm decât sporadic, prejudiciul total creat asociaţiei fiind de 70.000 de lei.

„Situaţia este mai gravă. Prejudiciul este mult mai mare deoarece, din 2002, a început să ia din banii asociaţiei", susţine Neculai Croitoru. Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a trimis-o luni în judecată pe Aneta Cojan, fostul administrator al Asociaţiei Dunărea C 29, pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Oamenii mă iubeau"

În declaraţiile date iniţial în faţa poliţiştilor şi procurorilor, Aneta Cojan a recunoscut sustragerile din casieria asociaţiei pe care a condus-o mai bine de 10 ani. Femeia susţinea atunci că a folosit banii pentru diverse cumpărături personale. Am discutat ieri cu Aneta Cojan iar aceasta ne-a declarat că nu a luat nici un ban din casieria asociaţiei. „Uitaţi-vă la mine în casă.

Eu nu am bani nici să schimb broaştele defecte de la uşi. Dacă luam atâţia bani, aş fi făcut ceva cu ei. Poate am luat o pâine, ceva minor, dar nu am luat sumele de care vorbesc ei. Oamenii mă iubeau. Acum am ajuns să fiu blamată de toată lumea pentru că i-au pornit împotriva mea", susţine Aneta Cojan. Locatarii se gândesc cu groază ce vor face peste câteva zile, după ce le vor fi tăiate utilităţile. Peste 80% din cele 60 de familii arondate la Asociaţia Dunărea C 29 sunt pensionari.


Vor să îi vândă apartamentul

Cu portăreii la uşă, locatarii şi noua conducere a asociaţiei au decis să ia măsuri extreme pentru achitarea debitului cifrat la peste 200.000 de lei către Apă-Canal şi Apaterm. Singurul bun de valoare al fostului administrator, Aneta Cojan, este apartamentul, pe care conducerea asociaţiei de proprietari Dunărea C 29 intenţionează să-l vândă cu scopul de a acoperi prejudiciul. „Vom cere instanţei să pună sechestru pe apartament", ne-a declarat preşedintele asociaţiei de proprietari, Neculai Croitoru. Aneta Cojan ne-a declarat însă că locuinţa nu este pe numele ei, ci pe cel al fiicei...

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite