Galaţi: JAFUL DE LA BRD: Casieriţa este suspectă de complicitate la jaf

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: JAFUL DE LA BRD: Casieriţa este suspectă de complicitate la jaf
Galaţi: JAFUL DE LA BRD: Casieriţa este suspectă de complicitate la jaf

Pe 5 octombrie, în jurul orei 14.00, doi indivizi mascaţi şi înarmaţi au jefuit o agenţie BRD din Galaţi. Hoţii au furat circa 120.000 de lei.

Cazul jafului de la BRD Galaţi a luat o întorsătură surprinzătoare.
Casieriţa, care a fost forţată, sub ameninţarea armei, de cei doi răufăcători să le predea încasările din data de 5 octombrie 2009  de la filiala BRD Galaţi situată în zona Portului, este la rândul ei cercetată de procurori pentru neglijenţă în serviciu.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Liliana Constanda, ne-a declarat că se efectuează cercetări asupra modului în care casieriţa şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu în momentul jafului.

„Casa de bani nu era încuiată în momentul în care hoţii au pătruns în bancă, lucru care contravine regulilor de siguranţă bancară”, ne-a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Sorin Leau.

Cert este că până la urmă anchetatorii au o muncă mai uşoară decât ar fi crezut după ce infractorii care au jefuit banca au comis o serie de gafe. Poliţiştii au descoperit fragmente papilare la locul comiterii tâlhăriei, ceea ce înseamnă că bărbaţii, a căror vârstă este estimată la 25-30 de ani, nu purtau mănuşi şi prin urmare pot fi identificaţi ulterior pe baza amprementelor.

În plus, imediat după ieşirea din sediul BRD, cei doi răufăcători şi-au scos cagulele de pe feţe, fiind filmaţi de camerele exterioare de supraveghere ale băncii, dar şi văzuţi de trecătorii care se aflau în zonă. Deocamdată, capturile video nu au fost puse la dispoziţia presei.

De la locul jafului, au fost ridicate şi mai multe urme de încălţăminte, iar în prezent organele de anchetă au trecut la audierea martorilor şi vizualizarea casetelor video pentru identificarea făptaşilor.

Trebuie amintit şi faptul că autorii jafului au avut intenţia de a prăda şi bancomatul băncii. Ei i-au cerut casieriţei cheia de la bancomat, fără să ştie că au sustras iniţial şi banii cu care urma să fie alimentată unitatea.

Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi după ce procurorii au stabilit că tâlharii vor fi trimişi în judecată pentru tâlhărie în în formă agravată. Interesant este că în legile româneşti nu există infracţiune de jaf armat, chiar dacă infracţiunile de acest gen au devenit tot mai dese în ultima vreme!

În cazul în care vor fi prinşi, autorii jafului riscă să primească până la 20 de ani de puşcărie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite