Iulia Carmen Florea, soprana pasionată de astronomie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A cântat în zeci de spectacole de operă şi operetă ca soprană şi coristă la Teatrul Muzical „Nae Leonard" şi a participat la concursul internaţional de canto „Haricleea Darcle"

Şi-a început cariera muzicală la îndemnul colegilor de clasă de la Liceul „Mihail Kogălniceanu" din Galaţi, care i-au remarcat talentul.

„O cunoştinţă m-a îndrumat către o profesoară de canto de la Iaşi, căreia i-a plăcut foarte mult vocea mea. Aşa am început", ne dezvăluie Iulia Carmen Florea.

I-a fost greu să se adapteze, ţinând cont că a început destul de târziu cursurile faţă de ceilalţi elevi, dar a reuşit. Un an a fost înscrisă la clasa Margaretei Kiş, unde a cântat muzică uşoară, dar îi plăcea foarte mult Andreea Bocceli şi din acest motiv a început să cânte şi muzică clasică. În cursul anului 2000, Luciano Pavarotti a venit la Bucureşti pentru un concert şi, ascultându-l, a realizat că trebuie să se axeze pe muzica clasică.

„Atunci mi-am dat seama cât de profund este acest gen muzical", explică artista.

Coristă şi soprană

Lucrează din 2006 la Teatrul Muzical „Nae Leonard", unde a ajuns să lucreze întâmplător.

„Am fost colaboratoare după terminarea facultăţii, dar, ulterior, am ajuns în corul teatrului, iar acum activez şi ca soprană, şi în cor", ne explică Iulia Carmen Florea. A jucat în zeci de spectacole ca soprană şi coristă, dar cel mai mult îi place să interpreteze rolul Gildei din „Rigoletto", de Giuseppe Verdi şi în egală măsură, „Tosca", de Giacomo Puccini. Îşi doreşte să fie doar solistă de operă şi operetă, pentru că asta o reprezintă ca artist.

„Am înclinaţii şi spre actorie. Cred că este o trăsătură indispensabilă oricărui solist care doreşte să realizeze ceva în muzica clasică în special, şi în muzică în general", ne declară Iulia Carmen Florea.

Participantă la Festivalul „Haricleea Darcle"

Îi place mult astronomia, dar datorită înclinaţiei spre artă şi mai puţin spre ştiinţele exacte nu a reuşit să depăşească stadiul de pasionat al acestui domeniu. A compensat însă prin participări cu Teatrul Muzical la mai multe turnee în Elveţia, Belgia, Franţa, Germania şi Luxemburg.

Cea mai mare realizare profesională a sa, de până acum, sunt participările concursul internaţional „Haricleea Darcle", dar şi la concursul de lied românesc de la Braşov. Invitaţiile de participare la aceste manifestări artistice de primă importanţă sunt o certificare a talentului. Visează să cânte alături de Andreea Bocceli, dar este conştientă că trebuie să muncească la fel de mult ca şi până acum pentru a-şi realiza visul.

Ce îi place

Îmi place să citesc romane clasice. Preferatul meu este „Mândrie şi prejudecată", dar şi „La răscruce de vânturi". Îmi place să desenez , să vizionez filme şi să ascult muzică de orice fel. Îmi place să călătoresc, dar şi să particip la concursuri de karaoke.

Ce nu îi place

Nu îmi place ipocrizia, nedreptatea şi minciuna. Arma mea în viaţă este adevărul. Spun întodeuna ce cred, chiar dacă acest lucru nu este tocmai bine. Îmi displace faptul că nu te poţi baza pe oameni. Am avut nevoie de sprijinul celor din jur în anumite ocazii, dar nu l-am primit.

Întrebări şi răspunsuri

La ce vârstă aţi început să cântaţi?

La trei ani. Aveam în casă casete cu muzică, iar tatăl meu îmi punea căştile şi ascultam muzică. Cânt de când mă ştiu. Consider că datoria mea este să perfecţionez ceea ce Dumnezeu mi-a dat, adică talent muzical.

Care este cea mai mare pasiune pe care o aveţi?

Îmi place mult Astronomia. Am fost interesată dintotdeuna să ştiu cât mai multe despre ceea ce ne înconjoară şi cum se întâmplă anumite lucruri. Nu am fost niciodată însă prea bună la matematică şi fizică. Am rămas pasionată de acest domeniu, pe care îl consider fascinant şi despre care încerc să aflu cât mai multe lucruri.

Profil

Născută: 26 iulie 1981-Galaţi
Studii: Universitatea de Arte „George Enescu" din Iaşi
Stare civilă: necăsătorită

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite