GALERIE FOTO: Ispravă de tip "Caracal": Strada cu stâlpi pe mijloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caraghioslâcul acestei situaţii se datorează faptului că stâlpii existau la momentul amenajării aleii. Localnicii din zonă spun că au donat parcele din grădinile lor pentru inedita cale de acces.

GALERIE FOTO aici: Dacă la Caracal se poate, la Galaţi de ce nu s-ar putea!?

Un banc celebru spune că oltenii îşi construiesc soba în mijlocul casei pentru a avea încălzire centrală. N-ar fi rău ca prin lumea bancurilor să circule şi cel cu gălăţenii de pe strada "Dr. Răutu" din Galaţi, care şi-au tras vile pe o alee cu stâlpii de curent amplasaţi chiar în mijlocul drumului.

Povestea aleii împărţite în două a început în anul 2000, când mai mulţi gălăţeni şi-au cumpărat terenuri în spatele Staţiei electrice de 110 KV, din Ţiglina III. În scurt timp, pe acele terenuri au răsărit 15 vile şi câteva case răsărite. În atare situaţie, era necesară şi o cale de acces aşa s-a născut originala alee "Dr. Răutu".

„Reţeaua electrică la care faceţi referire a fost construită într-un moment în care zona nu era sistematizată. Construcţiile în zonă au apărut ulterior, cu avizul Primăriei. Această instituţie este, de altfel, şi cea care se ocupă de partajarea loturilor de teren şi includerea lor în planul urbanistic", ne-a declarat directorul Electrica Galaţi, Iulian Aramă.

Oamenii de pe stradă ne-au luat în primire de cum am intrat, sub pretextul că este teren "proprietate privată".

"Fiecare dintre cele 10-15 familii care trăiesc pe această stradă a lăsat din proprietate câţiva metri pătraţi pentru alee. Prin urmare, cel puţin teoretic, strada este a noastră", ne-a declarat una dintre proprietare, care nu a vrut să ne divulge numele.

Cu toate acestea, femeia ne-a spus că-i nemulţumită de faptul că stâlpii sunt chiar în mijlocul drumului. "Din păcate, cei de la Electrica ne-au spus că pot muta stâlpii, dar pe cheltuiala noastră", a adăugat locatara de la numărul 42.

Afirmaţiile acesteia sunt întărite şi de cei de la Electrica.

„Potrivit legii, cheltuielile pentru modificarea instalaţiilor de distribuţie a energiei electrice, ca urmare a racordării de noi utilizatori sau a schimbării caracteristicilor energetice iniţiale ale utilizatorilor existenţi, inclusiv pentru eliberarea unor amplasamente, sunt suportate de cel care a generat modificarea, conform reglementărilor în vigoare", mai afirmă Iulian Aramă.

Până când locatarii vor muta stâlpii, autorităţile se pot gândi serios să organizeze în zonă un campionat local de slalom, poate chiar şi pe schiuri sau pe săniuţe, pentru că zăpadă este încă destulă, în zonă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite