Irina Popa - Una dintre vocile de aur ale României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina a câştigat premiul cel mare la festivalul de muzică uşoară de la Mamaia, în 2008 în timp ce în 2004 a primit trofeul concursului de interpretare de la Amara.

S-a născut într-un anotimp al sărbătorii. După poveştile pe care le-a aflat de la mama sa, în acel an ninsese foarte mult. Poate de aceea iubeşte foarte mult iarna. Amintirile pe care le are din copilărie nu diferă foarte mult de cele ale oamenilor obişnuiţi, însă, pentru ea toate sunt speciale.

„Îmi amintesc că veneau la noi prietenii de familie. Imaginaţi-vă că la noi în casă era un spectacol întreg, se cânta, se dansa, fiecare îşi expunea talentul în felul lui".

De aici a pornit şi pasiunea pentru muzică. Totul a însemnat muncă multă, ore întregi petrecute la repetiţii, sacrificii şi multă voinţă.
Este o fire visătoare. Dacă schimbi câteva vorbe cu ea şi îţi dai seama de asemenea că ai în faţă o persoană extrem de optimistă. „Mi-am dat seama la un moment dat că e o scuză să spui că, dacă ai înaintat în vârstă, dispare farmecul copilăriei. Farmecul il creezi chiar tu! Nu trebuie decât să înveţi să fii copil câteodată şi să te bucuri de fiecare moment."


A participat la concursuri, emisiuni televizate şi recitaluri. A fost la „Stele sub lupă", la concerte desfăşurate la Sibiu şi Sulina alături de trupa „Amadeus", la emisiunea Happy Hour a lui Măruţă, şi lista poate continua. Cu toate astea nu este o vedetă „cu fiţe", ci o artistă discretă şi foarte volubilă.

Marea reuşită

Cel mai important premiu pe care l-a obţinut şi de care este foarte mândră este „Trofeul Mamaia 2008". Povestea este lungă însă Irina vorbeşte cu lejeritate despre cum s-au desfăşurat lucrurile. „Îmi propusesem să merg la acest festival încă din 2004, dar ulterior am amânat participarea din cauza festivalurilor de la Amara şi Sulina. Se pare că în acel moment am luat o decizie bună, pentru că am câştigat două trofee."

Decizia de aparticipa la Mamaia în 2008 a fost luată la îndemnul lui Alexandru Jula care a informat-o despre preselecţia „Caravana Mamaia caută o vedetă". A fost selectată şi invitată la teatrul Oleg Danovsky pentru repetiţii. A lucrat împreună cu dirijorul Viorel Gavrilă şi cu o parte din membrii trupei Edict, alături de care s-a simţit extraordinar. „Reţeta" a fost una de succes, pentru că i-a adus trofeul mult râvnit.

Planuri de viitor

„Eu sunt Irina Popa şi atât, nu Mariah Carey sau Amy Winehouse a României. Muncesc pentru tot ceea ceam şi mă străduiesc să duc mai departe talentul cu care am fost înzestrată", spune foarte simplu artista. Ca orice artist în devenire, îşi doreşte o trupă de muzicieni buni care să o ajute să continue ceea ce a început. Nu vrea decât oameni talentati, ambiţioşi, curajoşi şi dornici să adopte stiluri diferite. În acest moment nu mai colaborez cu Adrian Ordean, ci cu un alt compozitor, Ciprian Blaga. Mă înţeleg foarte bine cu el şi îmi voi schimba puţin stilul, un pic şi pentru a mă adapta pieţei.

Întrebări şi răspunsuri
Cum a fost la Mamaia?
Sincer, nu îmi doream în mod special să particip, mai ales că auzisem de nedreptăţile petrecute acolo în anumiţi ani. Însă atunci când am ajuns acolo, în 2008 mi-a placut fiecare zi de repetiţii. Începand de la tehnicienii de sunet, lumini, orchestră, designeri, chiar şi concurenţi, toţi m-au sprijinit, creându-se între noi o legătură specială.

Ce te-a determinat să participi?
Am dorit să aduc un suflu nou muzicii, să revoluţionez, să reuşesc să trec de anumite bariere. Pentru mine cel mai important este să vin mereu cu ceva diferit, care să inspire şi care să mă oblige la mai mult.

Ce-i place
Îmi place să descopăr lucruri noi. Iubesc arta în toate formele pe care aceasta le îmbracă. Îmi plac oamenii modeşti şi talentaţi, persoanele ambiţioase cară au un scop în viată. Îmi plac filmele bune.

Ce nu-i place

Nu îmi place nesimţirea, din orice punct de vedere ai privi-o. Mă enervează oamenii cărora le lipseşte buna cuviinţă. Nu îmi plac situaţiile penibile, fără ieşire, pe care le cauzează uneori persoanele care mint.

PROFIL

Data naşterii:  13.februarie 1988
Studii: Studentă la Bucureşti, Facultatea de Limba şi Literatura Română
Familie: Necăsătorită

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite