Ipoteză şocantă/ Deţinutul Sandu a fost omorât în bătaie de gardieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un condamnat din Penitenciarul Galaţi susţine că există înregistrări video cu crima. Procurorii spun că vor solicita şi vor analiza probele video, dacă acestea există.

Procurorii spun că vor solicita şi vor analiza probele video, dacă acestea există.
Moartea deţinutului Constantin Sandu (36 de ani), în Penitenciarul Galaţi, în urma intervenţiei gardienilor „pentru a-l linişti” a trezit o mulţime de controverse.

Vă reamintim că pe 4 iunie, la doar trei zile după ce fusese încarcerat, condamnatul a ajuns mort la Spitalul Judeţean, cauza decesului fiind, potrivit medicilor, stopul cardio-respirator.

Stop cardiac cu oase rupte!

Problema este că legiştii au descoperit, la autopsie,  numeroase leziuni pe corpul bărbatului, ceea ce ridică mari semne de întrebare.

Conform informaţiilor transmise de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Constantin Sandu a devenit agitat iar gardienii ar fi fost nevoiţi să-l imobilizeze, moment în care bărbatului i s-a făcut rău.

Bomba zilei este că un deţinut din Penitenciarul Galaţi ne-a contactat pentru a ne aduce la cunoştinţă informaţii care răstoarnă radical varianta oficială.

„A ieşit din cameră, iar pe coridor spre cabinetul medical l-au prins şi l-au bătut de nu a mai ştiut pe el. Când l-au adus în cameră, era plin de sânge. Pe coridor există camere video, care au înregistrat tot. De ce Parchetul nu le cere ca să vadă ce i-au făcut?”, ne-a declarat condamnatul, care ne-a cerut să-i protejăm identitatea.

Nici ipoteza vandalizării camerei şi agresarea colegilor de celulă nu este confirmată. Deţinuţii care au împărţit camera timp de trei zile cu Constantin Sandu au povestit că tot ce a făcut condamnatul a fost să trântească de câteva ori uşa la baie din cauza stării de surescitare în care se găsea pe fondul lipsei de alcool. Bărbatul din Griviţa era alcoolic şi avea nevoie de tratament medical.

„Nu a spart geamuri şi nici nu şi-a bătut colegii de cameră. Se poate demonstra uşor acest lucru. Să le ia declaraţii colegilor de celulă”
, ne-a spus condamnatul care ne-a sunat la redacţie.

Constantin Sandu pierduse orice contact cu realitatea. El se credea în casa lui din localitatea Griviţa şi îi întreba pe colegii de celulă ce caută în camera lui.

Deţinuţii spun că ceea ce s-a întâmplat cu Sandu este la ordinea zilei. „Te bat, iar dacă nu faci ce spun, te droghează şi devii legumă. Eu mi-am ales viaţa de infractor, dar niciodată nu am luat de la un om ceva ce nu am putut da înapoi. Ei i-au luat viaţa”, ne-a declarat bărbatul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, care efectuează cercetările în acest caz, va analiza spusele deţinuţilor pentru a vedea dacă acestea se verifică.
 
„Cu siguranţă, toţi martorii care au asistat la incident vor fi audiaţi. Dacă există înregistrări video cu privire la ce s-a întâmplat acolo, le vom cere şi ele vor constitui mijloc de probă. Înregistrările video sunt un martor mut şi imparţial al celor întâmplate”,
ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Alfredo Simionescu.

Vox: „Când l-au adus în cameră, era plin de sânge. Pe coridor există camere video, care au înregistrat tot”
, Deţinut, Penitenciarul Galaţi

Scapă cine poate
Deţinuţii din Penitenciarul Galaţi au fost avertizaţi să nu spună nimic despre incidentul de acum câteva zile dacă vor să aibă viaţă uşoară în puşcărie.
„Tot cu noi rămâneţi, deci vedeţi ce spuneţi”, ne redă textual condamnatul care ne-a sunat din închisoare. Acesta susţine că nu o dată colegii săi de detenţie au fost supuşi unor abuzuri de către gardieni iar totul a fost trecut sub tăcere.
 „Dacă nevestele nu le dau mâncare caldă acasă sau dacă au probleme în familie, vin şi se descarcă pe noi. Ce putem face?”
, susţine bărbatul.
Administraţia Naţională a Penitenciarelor a demarat o anchetă în legătură cu moartea deţinutului Sandu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite