VIDEO Ipoteză şocantă: Elevul care a agresat profesoara de la Liceul „Traian” din Galaţi era „beat sau drogat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorului Liceului Traian (dreapta) spune că Adrian Bilal (stânga) va fi pedepsit. FOTO: Bogdan Dimofte
Directorului Liceului Traian (dreapta) spune că Adrian Bilal (stânga) va fi pedepsit. FOTO: Bogdan Dimofte

Conducerea liceului spune că elevul care a a încercat să o lovească pe profesoara Anica Acatrinei riscă exmatricularea. Elevul agresor nu a mai ajuns luni la şcoală, în vreme ce profesoara nu doreşte să comenteze incidentul.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO:Vezi aici cum a fost agresat fizic şi verbal un profesor de la Colegiul Tehnic Traian din Galaţi

Violenţa din şcoli se răsfrânge, mai nou, şi asupra profesorilor. Dacă în cele mai mai multe cazuri elevii sunt victimele, iată că de data aceasta victima este din rândul oamenilor de la catedră.

Profesoara de fizică Anica Acatrinei, de la Grupul Şcolar „Traian" din Galaţi, era s-o păţească rău de tot pentru că „şi-a permis" să-i pună nota 2 unui elev din clasa a XI-a C. Acesta, enervat la culme, a început să o înjure pe profesoară, a aruncat cu stiloul înspre cadrul didactic, după care a ieşit din clasă trântind totul în cale: scaune, mese, rechizite.

Totul s-a petrecut sub sub privirile colegilor, care s-au distrat copios şi au filmat evenimentele. La scurt timp (vineri seară), filmul a fost postat pe site-ul youtube.com.

Inspectoratul Şcolar a demarat o anchetă în acest caz şi promite că va lua măsuri exemplare.

„Dacă se va dovedi că este adevărat, elevul violent va fi exmatriculat, iar cel care a filmat şi postat pe youtube va avea nota scăzută la purtare. Aşa ceva este inadmisibil", spune inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu.

Costică Dima, directorul Colegiului Tehnic Traian nu-şi explică de ce elevii s-au purtat atât de violent în timpul orei de fizică.

„Deşi nu se poate proba chestia asta, eu suspectez fie că erau băuţi, fie că erau drogaţi. Această clasă nu este una care să fi creat probleme deosebite şi nu văd ce i-a putut îndemna să posteze acest filmuleţ pe site", a spus cadrul didactic.

Conform acestuia, atât cel care a aruncat cu stiloul după profesoara de fizică Anica Acatrinei, cât şi cel care a filmat întregul incident se vor alege cu nota scăzută la purtare.

„Nu putem să tolerăm astfel de comportamente. Telefoanele mobile sunt interzise în şcoală, însă din câte se pare acestor elevi nu le-a prea păsat de lucrul acesta", a mai adăugat cadrul didactic.

Cel care a filmat, Adrian Bilal spune că nu s-a gândit nicio secundă că filmul va ajunge pe internet. „Nu era telefonul meu. Eu m-am jucat şi după aceea i-am dat înapoi băiatului telefonul. După aceea am văzut şi eu filmuleţul pe youtube", a povestit Bilal.

Profesoara: „Nu ştiu cine a aruncat în mine!"

Profesoara agresată spune că nu ştie cine a aruncat în ea cu stiloul, dar că doar trei elevi au luat nota 2 în acea zi. „Caraman, Târâlă şi Drozan sunt cei notaţi cu 2. Ăştia mai beau, mai fumează fel de fel de ţigări. Cine ştie ce i-o fi apucat. Am avut zeci de cazuri de genul acesta de-a lungul carierei. Nu sunt supărată pe ei. Ăştia sunt viitorii puşcăriaşi. Când erau jandarmi în şcoală le era mai frică. Acum nu se mai feresc", ne-a declarat profesoara.

Cei trei elevi notaţi cu 2 şi suspecţi de ieşirea nervoasă nu s-au prezentat luni la ore.

Profesorul „avocat"

Gabriel Gogoncea, unul dintre profesorii de la clasa respectivă a încercat să le ia apărarea celor doi.

„Cred că pur şi simplu este vorba de teribilism. Este pentru prima dată când la liceul nostru se petrec astfel de lucruri. Oricum, cel care a aruncat cu pixul nu este astăzi la şcoală. Probabil că se aştepta să fie întrebat despre cele petrecute", a spus acesta.

Cert este că situaţia va fi discutată astăzi în Colegiul profesoral, care va decide ce măsuri se iau.

Lipsa Poliţiei Comunitare duce la astfel de situaţii

Conform directorului liceului unul dintre motivele pentru care elevii nu se mai tem să facă astfel de gesturi este lipsa Poliţiei Comunitare din şcoală.

„Înainte, când aveam poliţişti comunitari în liceu, elevii nu se temeau atât de ce le puteau face aceştia, cât de amenzile pe care le primeau părinţii acasă. Dacă le zici că le scazi nota la purtare, nu este o dramă pentru ei, însă dacă văd părinţii că au de plată câteva milioane de lei vechi este o problemă pentru ei ".

În acest moment, Grupul Şcolar Traian este păzit de o firmă privată, ai cărei agenţi nu au însă posibilitatea de a aplica amenzi elevilor recalcitranţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite