Galaţi: Ionuţ vrea să meargă pe Marte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Ionuţ vrea să meargă pe Marte!
Galaţi: Ionuţ vrea să meargă pe Marte!

Ionuţ Adrian Stroiu face şi el parte din clasa specială de performanţă de la Şcoala 2. A ajuns la oraş printr-o circumstanţă oarecum inedită. “Tatăl meu lucrează pe maxi-taxi şi s-a

Ionuţ Adrian Stroiu face şi el parte din clasa specială de performanţă de la Şcoala 2. A ajuns la oraş printr-o circumstanţă oarecum inedită. “Tatăl meu lucrează pe maxi-taxi şi s-a împrietenit cu doamna directoare de la noi de la şcoală. Aceasta i-a propus într-o zi să mă trimită la oraş. Am dat testul, l-am luat şi am ajuns la Galaţi”, spune băiatul. Ionuţ a venit la şcoală, la oraş, pentru că a auzit că se învaţă mai bine. “Profesorii de la oraş sunt mai buni, mai înţelegători”, crede băiatul.

Meseria pe care ar vrea să ajungă să o practice este una, pe cât de rară, pe-atât de interesantă. “Vreau să fiu astronaut”, spune băiatul care are şi o explicaţie interesantă. “Am auzit că, peste câţiva ani, se va locui pe Marte şi aş vrea să merg şi eu acolo. Am aflat însă că drumul durează cam mult”, spune zâmbind cu candoare Ionuţ.

Îi plac fotbalul şi mâncarea de la cantină

Pe lângă pasiunea pentru geografie, care i-ar putea îndeplini visul de a deveni astronaut, Ionuţ iubeşte desenul şi limbile străine. Nu se dă în lături de la o partidă de fotbal şi exersează deja aruncările la coşul de baschet. S-a obişnuit rapid cu stilul de viaţă din cămin şi chiar a început să-i placă mâncarea de la cantină. A descoperit că există o grămadă de alte feluri de mâncare faţă de ce mânca el acasă.

Cu toate acestea, nu s-a împăcat cu ideea despărţirii de părinţi şi de frăţiorul mai mic. “Mi-l amintesc şi acum cu lacrimi în ochi, în ziua când am plecat la oraş. Mi-e dor şi de părinţi câteodată, motiv pentru care mi-am propus să merg în fiecare vineri acasă”, povesteşte Ionuţ. Şi-a făcut mulţi prieteni, pe unii dintre ei cunoscându-i încă din timpul testării pentru selecţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite