Ionuţ Radu Negrişanu-actorul şi sălbaticii, varianta de Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Radu Negrişanu
Ionuţ Radu Negrişanu

Artistul crede că arta este în suferinţă atâta vreme cât la conducerea instituţiilor de cultură se află oameni care se cred mai capabili decât sunt.

Poate interpreta la fel de bine roluri de revistă, de operă, dar şi pentru teatrele de păpuşi. Are o experienţă şi studii atât în teatrul de animaţie, cât şi în cel liric. La cei 34 de ani ai săi, Ionuţ Negrişanu este un om pe cât de talentat, pe atât de revoltat din cauza modului cum se lucrează în teatrul gălăţean.

A terminat liceul la Galaţi, în 1994, apoi a plecat la Bucureşti, pentru a-şi duce la bun sfârşit vechea dorinţă, cu rădăcini în copilărie, de a deveni actor.

Atras de mirajul scenei, în perioada 1995-1997 activează în cadrul teatrului studenţesc „Podul", condus de profesorul şi regizorul Cătălin Naum.

„A fost o experienţă deosebită. Cred că de la domnul Cătălin Naum am învăţat cu adevărat să-mi transform pasiunea în profesionalism", ne explică actorul.

În continuarea studiilor, absolvă, în 2002, cursurile în regia spectacolului de animaţie. Era deja, din 2001, actor al Teatrului de Păpuşi "Gulliver " Galaţi.
În 2008 ajunge la Teatrul Muzical. „Mă ataşasem foarte mult şi de teatrul de animaţie, dar uneori trebuie să faci şi astfel de paşi", ne-a explicat actorul.

Deşi este unul dintre cei mai talentaţi şi mai compleţi tineri actori din Galaţi, Ionuţ Negrişanu pare să-şi fi pierdut încrederea în instituţiile locale de cultură.

Pentru a demonstra că este un om corect şi fără teamă, Ionuţ Negrişanu a avut curaj să ofere şi nume.

„De exemplul la Teatrul Muzical, directorul Florin Melinte face şi regie şi scenografie, face orice. El a fost un clarinetist şi este imposibil să le ştii pe toate. Sunt o mulţime de oameni talentaţi la Teatrul Muzical, dar nu poţi face nimic din cauza unor oameni cum este Florin Meline", ne-a declarat Ionuţ Negrişanu.

Nişte roluri, la o primă „strigare"

În studenţie, ia parte la o serie de ateliere de lucru în domeniul actoriei şi face parte din distribuţia spectacolului „Om de omenie sau cine poate face bine şi nu face păcătuieşte", în care este atât actor, cât şi solist vocal.

În 2002, participă la Gala Absolvenţilor cu spectacolul de animaţie „Muck cel Mic" dramatizare după Willhelm Hauff, în regia maestrului Cristian Pepino. Cu acest spectacol obţine premiu pentru interpretare pentru rolurile „Vrăjitoarea" şi „Prinţesa Amarza".

La Teatrul Muzical, actorul a interpretat roluri dintre cele mai diverse, dintre care putem aminti: „Radu" din comedia muzicală „Săracul Gică" de N. Stroe, „Saint Brioche" în „Vaduva vesela" de F. Lehar, „Gustav" în „Ţara surâsului" de F Lehar, „Leopold" în „La calul bălan" de R. Benatzky.

Ce-i place?

Îmi place foarte mult să gătesc, sunt un foarte mare pasionat al bucătăriei. Mă simt foarte bine când gătesc. Sunt un mare pasionat al bucătăriei tradiţionale româneşti

Ce nu-i place?

Ceea ce nu-mi place este când oamenii vorbesc despre cineva sau despre vreo întâmplare fără să cunoască persoana în cauză sau fără să aibă prea multe date. Acest lucru nu mi se pare corect şi este o atitudine pe care nu o apreciez.

Întrebări şi răspunsuri

Aţi dori să faceţi această meserie în olt oraş, poate altă ţară?

Deşi este foarte greu să faci această profesie în România, sincer nu mi-aş dori să fac teatru în alt oraş. Tocmai din acest motiv mă doare că în Galaţi nu se face nimic pentru cultură, iar actul cultural stă la bunul plac al unor oameni. Nu este corect aşa ceva.

Credeţi că gălăţenii vor reîncepe să vină la teatru?

Da, însă doar când va creşte nivelul de trai sau când va creşte gradul de cultură în rândul marelui public. La noi o mare parte a publicului educat citeşte doar ziare de bulevard şi se uită la asemenea emisiuni.

Profil

Născut. 11 august 1976, Galaţi
Studii. Master în Regia Filmului de Animaţie, Facultatea de Actorie din Bucureşti
Familie. Un copil

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite