Vezi aici cum şi-a mărit singur pensia un bătrân în vârstă de 77 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Un profesor pensionar din judeţul Vrancea susţine că a găsit remediul ideal pentru sănătate, economie şi ecologie: alunele. Ionică Sava din Cândeşti şi-a propus să scoată ţara din mocirla economică în care s-a afundat, încercând să convingă populaţia, dar şi autorităţile, să planteze aluni.

Ionică Sava (77 ani) şi-a dedicat o mare parte din viaţă studiului şi îngrijirii alunilor şi spune că a descoperit puterea miraculoasă a acestor plante în urmă cu 34 de ani, când, bolnav fiind, s-a vindecat datorită fructelor produse de acest copac.

Alunele i-au salvat viaţa

„Aveam pietre mari la rinichi şi nu aş fi putut rezista unei operaţii. Timp de trei luni am făcut tratament cu miez de alună, care dizolvă calculii renali. M-am făcut bine şi nici astăzi nu mă mai supără nimic. Alunele mi-au salvat viaţa", mărturiseşte profesorul din Cândeşti.

După 1990, Ionică Sava a plantat în propria sa grădină peste o sută de aluni, pe care i-a selecţionat din toată Europa, terenul pe care a cultivat plantele denumindu-l în mod simbolic „Parcul European al alunilor înfrăţiţi", loc unde îşi petrece aproape cea mai mare parte a timpului.

CITEŞTE AICI POVESTEA INCREDIBILĂ A FOSTULUI PROFESOR

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite