Ionela Lupu, unul dintre tinerii gălăţeni de excepţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, studenta Facultăţii de Mecanică a primit „Premiul Municipiului Galaţi" pentru rezultatele extraordinare la învăţătură

Nu o vezi prin cluburi, că ar avea silueta necesară. Nu are iubit fotbalist, deşi ar putea face rost de aşa ceva cât ai zice peşte. Nu aleargă după publicitate, cu toate că ar putea să-şi facă lesne. La cei 22 de ani ai săi, Ionela Lupu poate considera că a obţinut prin forţe proprii ceea ce alţii au primit după zeci de ani de carieră prodigioasă.

La sfârşitul lui 2010, tinerei i-a fost decernat „Premiul Municipiului Galaţi" pentru rezultate deosebite la învăţătură şi pentru ceea ce deja reprezintă pentru pentru mediul ştiinţific românesc.

Are un CV remarcabil

Studentă în anul III la Facultatea de Mecanică, Ionela are deja lucrări apărute în publicaţii de specialitate şi promite că nu se va opri aici. Numai dacă arunci un ochi pe CV-ul ei îţi dai seama că este un om cu calităţi speciale care nu se va va continua să înveţe şi după examenul de licenţă.

„Mă pot mândri cu faptul că în 2010 am participat la Sesiunea naţională de comunicări ştiintifice Anghel Saligny cu lucrarea Implicaţiile instrumentelor de calitate în rezolvarea unor deficienţe apărute în procesul de fabricaţie al cărămizilor de sticlă, cu ajutorul căreia am obţinut Premiul Special pentru cea mai bună lucrare de la secţia Inginerie Economică. De asemenea, în cadrul aceleiaşi manifestări, am mai prezentat lucrarea „Strategia de piaţă a Hypermarketului Real", dar şi „„ Asigurarile de viaţă cu componentă investiţională - pierdere sau câştig?"", ne spune cu mândrie studenta.

Deşi alţii la vârsta ei profită din plin de avantajele vieţii de student mai ales pentru a se distra, Ionela preferă sa-şi aprofundeze studiile, nu de alta, dar pe viitor aspiră la o carieră didactică în cadrul Universităţii.

„Încă din liceu, mi-am dorit să devin profesoară. Iniţial mă gândeam la matematică, dar acum mi-aş dori să rămân în cadrul facultăţii", explică ea. Aşa că îşi ia viitorul în serios şi renunţă la o seară în discotecă pentru încă o carte sau curs citit.

Deşi poate părea paradoxal, unicul motiv pentru care această tânără ar părăsi ţara natală ar fi doar pentru oportunitatea de a studia în străinătate sau pentru a participa la un proiect de cercetare. La sfârşit s-ar întoarce acasă, la Galaţi.

„Nu cred că mi-ar plăcea să rămân în străinătate. Cred cu sinceritate că am ceva de demonstrat în România. Dacă am pleca cu toţii, la un moment dat cineva ar stinge lumina după care ce ar urma ? Ce am mai putea face?", se întreabă retoric Ionela.

Caracterizându-te, cu ce te-ai putea lăuda?

Cu spiritul de echipă. Am experienţa muncii în echipă încă din liceu, când am participat la activităţile presupuse în cadrul proiectelor practice derulate în cadrul liceului. De asemenea am făcut parte din echipa de dans a liceului.

Ce a însemnat pentru tine „Premiul Municipiului Galaţi"?

În primul rând a însemnat o onoare deosebită pe care mi-a acordat-o oraşul meu natal. În al doilea rând, acest premiu mă obligă ca pe viitor să obţin rezultate din ce în ce mai bune, atât din punct de vedere academic cât şi profesional. Oricum este un sentiment deosebit să fii admis printre cei mai buni oameni ai oraşului tău într-un domeniu

Ce îi place
Una dintre marile mele pasiuni a fost şi va rămâne întotdeauna matematica. De asemenea, îmi place să citesc. Îmi place să fiu o persoană activă şi îmi place studiul.

Ce nu îi place
Nu îmi plac excesele, nesimţirea şi nepăsarea pe care o demonstrează foarte mulţi dintre semenii noştri faţă de tot ceea ce îi înconjoară. Nu-mi place că în acest moment sistemul de învăţământ şi mai ales cel universitar din România este desconsiderat chiar de către cei care ar trebui să-l susţină cu toate puterile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite