Investiţie de peste două milioane de euro în DJ 251 Galaţi-Tecuci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea proiectului se va ridica, inclusiv TVA, la 9,28 milioane de lei (2,154 milioane de euro) euro. Din aceşti bani se va realiza un pod în comuna Costache Negri şi 1035 de podeţe.

Podul va realiza trecerea peste râul Gologanul, iar lungimea sa va fi de 15 metri. Această trecere peste râu se află pe ruta Drumului Judeţean 251, dintre municipiile Galaţi şi Tecuci. Investiţia a fost aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Galaţi ce a avut loc în această săptămână.

Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 2 - Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale.

Podul existent acum în localitatea gălăţeană Costache Negri se află într-o stare de deteriorare avansată.

Proiectul propune realizarea mai multor tipuri de lucrări.

Demolarea podului existent la kilometru 35+390 (deoarece concluziile expertizei tehnice încadrează podul existent la starea tehnică nesatisfăcătoare, atât din punct de vedere al rezistenţei şi stabilităţii, cât şi al asigurării gabaritului de scurgere a apelor).

Executarea unui pod nou din beton armat, cu următoarele caracteristici: suprastructura alcătuită din 18 grinzi prefabricate cu armătură preîntinsă de 12 m lungime si 0,52 m, înălţime peste care se realizează placa de suprabetonare, hidroizolaţia şi calea pe pod din 2 straturi de beton asfaltic pentru poduri (BAP) de 3 cm şi 4 cm; culeile podului sunt proiectate de tip masiv, fundate indirect pe piloţi de diametru mare.

Lungimea totală a podului va fi de 15,14 metri, iar lăţimea sa va fi de 12,30 metri. (inclusiv trotuarele)

Se mai are în vedere şi executarea unui număr de 1.035 podeţe de legătură între drumul judeţean şi trotuare, podeţe care să faciliteze traversarea de către localnici a sanţurilor nou realizate în cadrul proiectului, pe sectorul cuprins între km. 24+000-53+350.

Aceste podeţe se vor realiza din beton armat, vor fi tipizate (vor avea aceeaşi formă şi dimensiuni) şi vor oferi localnicilor condiţii de siguranţă si confort în exploatare.

Valoarea investiţiei se va ridica la 9,28 milioane de lei (2,154 milioane de euro) euro (inclusiv TVA)

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite