Investiţie: Iluzii europene pentru Muzeul de Artă de la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul sediu al muzeului de Artă Vizuală, în valoare de opt milioane de euro, stă la mâna Uniunii Europene.Consiliului Judeţului Galaţi şi conducerea Muzeului de Artă Vizuală speră se rezolve problema sediului instituţiei muzeale prin accesarea unei finanţări europene de aproape opt milioane de euro.

Din toată suma, CJ va trebui să asigure circa 800.000 de euro în cazul în care investiţia va fi acceptată de UE, iar investiţia va fi una dintre cele mai mari obţinute de judeţul nostru din fondurile comunitare.

„În aceste moment proiectul este analizat la UE. Sperăm să se decidă cât mai repede şi să aprobe finanţarea”, ne-a declarat Dan Basarab Nanu, directorul muzeului.

Viitorul sediu va fi construit în Parcul Rizer, lângă Spitalul Militar. Din suprafaţa totală a parcului, de aproximativ 33.000 mp, muzeului îi vor reveni 4.600, dintre care doar jumătate vor fi ocupaţi de clădiri.

Va fi o arie construită la sol de 2.600 de metri pătraţi, iar clădirea va fi una pe patru niveluri.  Astfel, noul muzeu va avea spaţii expoziţionale de trei ori mai mari decât are acum.

Practic muzeul îşi desfăşoară activitatea de cinci ani fără a avea un sediu propriu. Actuala clădire a instituţie, de vizavi de Grădina Publică, a fost retrocedată Episcopiei . „Ne înţelegem bine cu Episcopia. Nu plătim chirii, beneficiem de înţelegere. Totul este cât se poate de normal”, a mai spus Nanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite