Investiţie/Sistem inteligent pentru traficul gălăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Primăria intenţionează să realizeze un „sistem inteligent pentru managementul traficului" în valoare de patru milioane de euro, din care peste un milion de euro fonduri europene. Proiectul este inclus în Planul Integrat de Dezvoltare (PID) al municipiului şi se va concretiza în următorii ani.

„Este o investiţie mare. Pe fonduri europene avem finanţat doar un tronson în valoare de un milion de euro. Pentru restul va trebui să mai atragem fonduri sau să alocăm bani de la bugetul local", ne-a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

După ce se va realiza o analiză a situaţiei prin efectuarea măsurătorilor de trafic în zona de studiu (străzile Brăilei, Domnească, G.Coşbuc, Siderurgiştior, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, H.Coandă şi Traian), se va elabora un plan de organizare a circulaţiei.

„Acest plan va cuprinde implementarea sistemului de "undă verde" sau sincronizarea circulaţiei pe următoarele artere de circulaţie: Brăilei, Domnească, G.Coşbuc, Siderurgiştilor, 1 Decembrie 1918, T.Vuia, H.Coandă şi Traian", se menţionază în fişa proiectului.

Alte soluţii pentru fluidizarea traficului sunt: reorganizarea intersecţiilor unde va fi „undă verde", stabilirea de străzi cu sens unic, preluarea fluxului de circulaţie pe reţeaua secundară de străzi şi reamenajarea parcărilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite