Investiţie în sănătate. Secţia de oncologie va intra în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţului Galaţi investeşte 800.000 de lei pentru modernizarea Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi. Unitatea se află abia la prima reabilitare, de când a fost înfiinţată neavând parte de nicio reparaţie capitală.

"Secţia are urgent nevoie de reabilitare pentru că până acum nu s-a făcut nimic acolo de amploare. Dintre cei 800.000 de lei, 350.000 de lei vin de la Ministerul Sănătăţii, iar restul de la Consiliul Judeţului", ne-a declarat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Lucrările de reabilitare vizează înlocuirea şi modernizarea instalaţiilor de utilităţi termice, electrice, de apă curentă, aer condiţionat şi climatizare, oxigen şi aer comprimat. Totodată, sunt prevăzute şi reabilitări ale grupurilor sanitare din secţie, compartimentări funcţionale ale spaţiului util, înlocuirea tâmplăriei şi a pardoselilor uzate, zugrăveli interioare şi igienizarea saloanelor şi oficiilor.


Pentru a nu se mai repeta istoria de la Secţia de Arşi, care în prezent se află în modernizare, iar pacienţii sunt ţinuţi pe hol, în praf, preşedintele Consiliului Judeţului a declarat că bolnavii de la oncologie vor fi mutaţi în alte secţii.


"Bolnavii vor fi mutaţi în alte unităţi, nu vor rămâne în secţie şi nici în preajma acesteia. Se va găsi o soluţie în acest sens",
a precizat Chebac.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite